Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De colleges van Future Planet Studies worden het eerste jaar met name gegeven aan de bèta-faculteit in het Science Park in Amsterdam oost. Na het eerste jaar kies je een major/specialisatie. Kies je de bèta-major Future Earth dan blijf je vooral op het Science Park. Kies je de gamma-major Future Society dan volg je vooral colleges en werkgroepen op de Roeterseilandcampus.

Locatie en faciliteiten Science Park

Science Park Amsterdam is gelegen aan de oostelijke kant van Amsterdam in de Watergraafsmeer en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Naast moderne collegezalen eblaboratoria vind je hier computer- en studieruimtes en een bibliotheek waar je zelfstandig kunt werken. Op de begane grond is een menza met een groot en wisselend aanbod aan eten en drinken. Na college kun je sporten bij het Universitair Sport Centrum (USC), dat zich naast het universiteitsgebouw bevindt.

Locatie en faciliteiten Roeterseilandcampus

Amsterdam Roeterseilandcampus is een open stadscampus in de levendige en groene Plantagebuurt aan de rand van de Amsterdamse binnenstad. Op deze campus zijn de opleidingen samengebracht van Maatschappij- en Gedragswetenschappen, Economie en Bedrijfskunde en Rechten. De campus is voor studenten een inspirerende studieomgeving met hoogwaardige onderwijsvoorzieningen en moderne ICT-faciliteiten. 

Daarnaast zijn er diverse labs, waaronder het eyetracking lab, het fMRI lab en het Baby lab. Ook CREA, het culturele studentencentrum van UvA en HvA, vind je op de campus. Een plek waar je cursussen kunt volgen, theatervoorstellingen kunt bezoeken en met studiegenoten kunt afspreken in het CREA Café. Op en rondom de campus zijn vele winkeltjes, cafés en restaurantjes, en culturele voorzieningen als bioscoop Kriterion, Artis en het Tropenmuseum.