Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Ik ben Minqiu en ik volg de Future Earth-track. In de Future Earth-track krijg je voornamelijk vakken die gericht zijn op de biologie, natuurkunde en scheikunde van de aarde. De track kun je ook vergelijken met de aardwetenschappen behalve dat FPS ook nog een interdisciplinaire component heeft wat betekent dat er ook over de grenzen van deze vakgebieden heen wordt geleerd. Zo krijg je ook vakken waarbij je moet samenwerken met studenten van de Future Society-track en samen oplossingen moet bedenken voor een klimaatprobleem.

Dit jaar volg ik het vak "Plant-Soil Practical" waarbij we practica hebben in een lab. Dit vind ik een super interessant en erg leuk omdat we praktisch bezig mogen zijn in plaats van alleen de standaard hoorcolleges en werkcolleges volgen. We onderzoeken nu met welk soort mest maiszaadjes het best kunnen groeien. Verder leer je ook in dit vak hoe planten en de bodem met elkaar samenwerken. Bij ditzelfde vak ga je ook op excursie om bodemonderzoek te doen in Nederland. Deze paar dagen zijn naast erg leerzaam, vooral gezellig want je leert je studiegenoten en ook de docenten buiten de "werktijd" om beter kennen. Tijdens een bodemonderzoek moet je met een groep een bodemprofiel opgraven en vervolgens determineren. Ook kijk je naar vegetatie en de invloed van menselijk handelen op de bodem. 

Een dag tijdens de excursie zag er als volgt uit: 
Opstaan om 8.00 en vervolgens in 2 groepen ontbijten. Daarna vertrok groep A met de fiets het veld in terwijl groep B nog even corvee moest doen. In het veld werk je in groepjes van 4 of 5 studenten. Met het groepje doe je ongeveer 4 à5 grondboringen per dag en schrijf je alles op wat je hebt ontdekt per locatie. Zo moet er gelet worden op de kleur en textuur van de bodem en de vegetatie rondom de boorlocatie. Met je groepje bepaal je aan de hand van de world reference base voor bodemonderzoek de bodemsoort. Aan het eind van de dag konden we met iedereen eten en daarna nog aan de slag, want bij het veldwerk zit ook een presentatie op de laatste dag. Rond 22.00 is het tijd om nog wat te chillen met je medestudenten maar niet tot heel laat want de volgende dag moet iedereen weer om 8.00 aan het ontbijt verschijnen. 
Op de laatste dag moet elk groepje een presentatie geven over een bodem en vegetatie op een locatie die zij eerder deze week hebben onderzocht. Deze werd vervolgens beoordeeld door de vakdocenten.

Al met al was het een interessante excursie die intensief maar ook gezellig was!