Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Joey Hodde is één van de oprichters en eigenaren van Café de Ceuvel; een restaurant op duurzame broedplaats De Ceuvel in Amsterdam-Noord dat de overgang naar een duurzame en circulaire economie wil katalyseren. Daarnaast is hij de initiator en eigenaar van Toca do Coelho, een stuk land in Portugal dat samen met collectief KONIJN is getransformeerd naar een community die experimenteert met duurzame vormen van landbouw.

Duurzame economie

Joey: "Met Café de Ceuvel proberen we de overgang naar een duurzame economie te katalyseren. We werken aan deze missie op drie manieren. Ten eerste gaan we op zoek naar wat écht goed eten is, dat niet alleen lekker en betaalbaar is, maar ook een positieve impact heeft op de planeet. Zo zetten we samenwerkingen op met stadslandbouwinitiatieven en innovatieve producenten, om te laten zien dat je geen concessies hoeft te doen als je duurzaam wil eten en drinken.

Ten tweede zijn we heel bewust bezig met de stofstromen op De Ceuvel en proberen we op ons eigen terrein zoveel mogelijk kringlopen te sluiten. Zo winnen we fosfaat terug uit urine en zijn we bezig met de bouw van een biogasboot waarop ons groenafval wordt vergist, zodat we kunnen koken op de voedselresten van gisteren.

Ten derde richten we ons op educatie. Door middel van culturele én duurzame programmering leren we bezoekers op een uitdagende, leuke en interactieve manier over de grote uitdagingen waar wij als mensheid voor staan in de 21ste eeuw en op welke manieren we deze samen kunnen aanpakken."