Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Bachelor Future Planet Studies

UvA Matching

Future Planet Studies - woensdag 3 juni of vrijdag 5 juni 2020

Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching een essentieel onderdeel van de inschrijving voor een bachelor. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze.

Je ontvangt na je inschrijving bij Studielink een bericht van de UvA met je UvAnetID. Je moet je daarna zelf aanmelden voor UvA Matching via je Zelfbediening-dashboard. Deelname aan UvA Matching is verplicht en zal plaatsvinden op 3 en 5 juni 2020. Je wordt door ons ingedeeld op één van deze dagen.

Aanmelden via Studielink

Programma Matching Future Planet Studies

Hetzelfde ééndaagse programma wordt twee keer aangeboden. Tijdens de Matching van Future Planet Studies krijg je een indruk hoe het is om bij ons te studeren. Je volgt een hoorcollege en een werkgroep, doet aan zelfstudie en maakt een toets. Omdat Future Planet Studies een brede interdisciplinaire opleiding is, zal het college een interdisciplinair thema behandelen vanuit een bèta- en een gamma-invalshoek. In het college zal ook duidelijk worden dat vaak meerdere disciplines zich bezighouden met een zelfde onderwerp of dat er meerdere benaderingen van een specifiek thema te geven zijn. In de werkgroep wordt verder ingegaan op de stof van het college.

Natuurlijk kun je in een dag nooit een hele studie ervaren. Toch denken we dat je ervaring op deze dag een realistisch beeld geeft van de studie Future Planet Studies waarmee je zelf kunt bepalen of de studie bij je past. Wij zullen je ook een advies geven. We verwachten dat je het advies serieus meeneemt in je studiekeuze, maar het advies is niet bindend (je mag je ook inschrijven voor de opleiding als je een onvoldoende haalt). Daarnaast voeren we met iedereen een intakegesprek, waarin je motivatie voor de opleiding aan bod komt en je de kans krijgt om vragen te stellen.

Belangrijke data

1 mei 2020
Landelijke inschrijfdatum voor Studielink.  Heb je je niet op tijd ingeschreven via Studielink, dan kun je worden geweigerd bij de opleiding van je keuze.

14 mei 2020
De inschrijfdeadline voor Matching Future Planet Studies. Je moet je zelf aanmelden voor UvA Matching via je Zelfbediening-dashboard. Dit kan na je inschrijving bij Studielink.

25 mei 2020
Deadline voor het invullen van het intakeformulier. Dit is nodig om deel te kunnen nemen aan Matching Future Planet Studies.

3 of 5 juni 2020
Matching Future Planet Studies

Je krijgt na de Matching een advies voor het volgen van deze opleiding.

Voorbereiding

Het intakeformulier is je voorbereiding op de matchingsdag. Dit formulier bestaat uit een aantal vragen over je achtergrond en studie-interesses en een essayvraag. Daarnaast moet je een recente cijferlijst van het vwo uploaden. 

Het beantwoorden van de vragen kost ongeveer 30 minuten. Je antwoorden worden daarbij tussentijds opgeslagen. De deadline hiervoor is nog niet bekend. Je kunt het intakeformulier pas invullen na inloggen met je UvAnetID.

Een week voor de matching kun je inloggen op Canvas (digitale leeromgeving), waar je alvast naar de stof van de colleges kunt kijken. 

Bijzonderheden

Functiebeperking

Heb je een functiebeperking (bijv. dyslexie) of een chronische ziekte waardoor je speciale voorzieningen nodig hebt, neem dan even contact op met de opleiding.

Intakegesprek

Het intakegesprek is onderdeel van de matching.  In dit gesprek zal worden ingegaan op de antwoorden die je hebt gegeven in het intakeformulier. Als je niet meedoet met matching (omdat je bijvoorbeeld switcht van een andere UvA-opleiding) moet je ook vóór 1 augustus een intakegesprek voeren met iemand van de opleiding. Na het invullen van het intakeformulier wordt in dat geval contact met je opgenomen.

Meenemen

  • Laptop en/of collegeblok en pen
  • Een geldig identificatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs)

Vragen?