Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

UvA Matching

Future Planet Studies

Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching een essentieel onderdeel van de inschrijving voor een bachelor. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze.

Voor wie?

UvA-Matching is voor alle aankomende studenten die zich voor het eerst aanmelden voor een eerstejaars UvA-bacheloropleiding en die nog nooit eerder aan de UvA hebben gestudeerd.

Aanmelden

Als je je voor 1 juni 2020 hebt ingeschreven voor Future Planet Studies via Studielink krijg je automatisch een uitnodiging voor deelname aan UvA Matching. Je moet je daarna zelf aanmelden voor UvA Matching via je Zelfbediening-dashboard.

Wanneer?

De Matching van Future Planet Studies vindt plaats tussen 8 en 19 juni 2020. Je bent ingedeeld voor één week binnen deze twee weken waarin je de matching start op maandag en voltooit op vrijdag. Een deel van het programma zul je zelf kunnen inplannen, maar er worden ook online contactmomenten op vaste tijdstippen gepland. In de uitnodigingsmail die je na aanmelding voor de Matching eind mei ontvangt, vind je de week waarin je bent ingedeeld. Op Canvas vind je de precieze contactmomenten voor jouw persoonlijke programma. 

Programma Matching Future Planet Studies

Om een zo goed mogelijk beeld van de opleiding te krijgen is er een programma samengesteld dat een afspiegeling vormt van wat je kunt verwachten als student Future Planet Studies. Je bekijkt online twee hoorcolleges, één met een bèta- en één met een gamma-invalshoek. De stof van deze colleges zal verder uitgediept worden in een werkgroep. Tussendoor ga je zelf aan de slag met de stof en heb je een intakegesprek met iemand van de opleiding. Aan het einde van de matchingsweek maak je een toets over de stof. 

Thema: klimaatverandering
Je bekijkt een hoorcollege over hoe klimaatverandering nu eigenlijk werkt en een hoorcollege over klimaatverandering en gelijkheid. Daarnaast bestudeer je literatuur en maak je opdrachten over deze onderwerpen. In een online werkgroep ga je met een docent van Future Planet Studies en met je medestudenten in discussie over de stof uit de hoorcolleges en de literatuur en bespreek je de opdrachten. De matching sluit je af met een toets. Deze toets dient om je inzicht te geven in de kennis die je opgedaan hebt. Je kunt hier niet voor slagen of zakken. 

Online intakegesprekken
Verder voer je tijdens de matchingweek via videoconferencing een persoonlijk intakegesprek met een (oud)student Future Planet Studies en is het mogelijk om kennis te maken met de studievereniging Spectrum. 

Vragen?

Deelname in coronatijd
Deelname aan UvA Matching is in verband met de situatie rond het coronavirus niet meer verplicht, maar wordt sterk aangeraden omdat het helpt bij het maken van een studiekeuze.  Je test namelijk of Future Planet Studies écht bij je past en daarnaast ontvang je van de opleiding advies over je studiekeuze. En een goede keuze vergroot de kans dat je straks helemaal op je plek bent in de opleiding.