Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Na het afronden van de bachelor Geneeskunde ben je nog geen dokter. Hiervoor moet je je master Geneeskunde halen. Als je die afgerond hebt, ben je basisarts. Je kunt na je bachelor natuurlijk ook een andere masterstudie volgen.

Verder studeren: master Geneeskunde

Om basisarts te worden, moet je eerst de master Geneeskunde afronden. Met een UvA-bachelordiploma Geneeskunde kun je doorstromen naar onze master Geneeskunde. De master Geneeskunde duurt drie jaar en bestaat uit de klinische stages (coschappen), (keuze)onderwijs en een wetenschappelijke stage. Na het behalen van je masterdiploma ben je basisarts.

Andere vervolgstudies

Met je bachelor Geneeskunde diploma op zak kun je andere masters volgen. Denk bijvoorbeeld aan Medical informatics (let op, premaster vereist met een BSc Geneeskunde) of Gezondheidsrecht aan de UvA. Er zijn ook mogelijkheden bij andere universiteiten. 

Je master combineren met onderzoek

Getalenteerde studenten die een carrière als arts en onderzoeker ambiëren, kunnen na het behalen van hun bachelor solliciteren voor een MD/PhD-programma. Tijdens het MD/PhD-programma combineer je je master Geneeskunde met promotieonderzoek.

Na de master

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn na de opleiding Geneeskunde, bekijk dan de Carrière-pagina 'Jouw toekomst als arts'. Heb je twijfels of je vervolgstudie, neem dan contact op het UvA Student Careers Centre.