Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Interdisciplinaire sociale wetenschap
Vergelijk

Hoi! Ik ben Keshawno. Ik ben 23 jaar en studeer Interdisciplinaire Sociale Wetenschap (ISW) aan de Universiteit van Amsterdam.   

Een brede studie voor brede interesses  

Ik heb een brede interesse in de sociale wetenschappen en ik wilde mij niet beperken tot één discipline. Bij ISW krijg ik van alles wat mee en dat vind ik fijn. Binnen de opleiding kan ik ontdekken wat ik leuk en fijn vind en waar ik mij later in wil specialiseren, bijvoorbeeld door middel van een master.    

Omdat ISW een brede studie is, lopen er veel mensen rond met uiteenlopende interesses. Iedere student heeft wel een net iets andere voorkeur, maar dat maakt discussies en samenwerking juist heel interessant: complexe maatschappelijke problemen worden inzichtelijk omdat je het vanuit meerdere invalshoeken bekijkt. Verder moet je tijdens de opleiding heel veel lezen. Hier kan je helaas niet onderuit, maar gelukkig bestaat er een vaardigheid genaamd slim lezen.   

De keuze voor Amsterdam  

ISW wordt in twee steden aangeboden: Utrecht en Amsterdam. Ik heb voor meerdere redenen voor de UvA gekozen. Allereerst omdat ik graag politicologie in mijn opleiding wilde hebben, omdat de politiek een enorme invloed heeft op onze maatschappij. Daarnaast vind ik Amsterdam de perfecte stad voor een sociaalwetenschappelijke opleiding. De stad kent een rijke geschiedenis en er gebeurt onwijs veel. Door mijn opleiding vind ik logica in de chaos en zie ik de stad vanuit een ander perspectief.    

Tips voor nieuwe studenten  

Binnen de UvA wordt er veel zelfstandigheid van je verwacht. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw studieverloop. Gedisciplineerd zijn is daarom belangrijk. In het begin kan studeren aan de universiteit best overweldigend voelen, vooral als je de eerste bent. Je staat er gelukkig nooit alleen voor. De opleiding en de UvA bieden hulp met zaken zoals het maken van een planning, essayschrijven en lezen. Daarnaast zijn er voorbereidingsprogramma’s zoals Baanbrekers voor eerste-generatiestudenten. Maak hier zeker gebruik van. En vergeet natuurlijk je studiegenoten niet. Studeren doe je niet alleen, maar met elkaar.