Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Interdisciplinaire sociale wetenschap
Vergelijk

Na je studie

Doordat studenten veel vrijheid hebben in het samenstellen van hun studietraject, stromen zij naar meer dan 40 verschillende masters door, waarna een veelzijdig scala aan carrièreperspectieven volgt.

Waar werken onze afgestudeerden?

  • Beleid, zoals een traineeship bij de Europese Commissie in Brussel of de VN
  • Projectwerk, zoals coordinator bij Stichting de Regenboog
  • Onderwijs, zoals docent maatschappijleer of bij sociale wetenschappen aan een universiteit
  • Management, zoals directeur bij de Youth Food Movement
  • Advisering, bijvoorbeeld over de decentralisatie van jeugdzorg
  • Voorlichting, bijvoorbeeld als persvoorlichter bij de KNVB of bij een NGO zoals Cordaid
  • Journalistiek, zoals documentairemaker of onderzoeksjournalist.

Verder met een master

Bij ISW kun je doorstromen naar vele master programma's, binnen en buiten de UvA.

Het belangrijkste is dat je in je derde jaar voor je vrije keuzeruimte een minor of vakkenpakket kiest waarmee je voldoet aan de toelatingseisen van een bepaalde master. Voor de masters bij Sociale Wetenschappen aan de UvA hebben we speciale minors afgesproken met elkaar. Als je als ISW student bijvoorbeeld de minor Culturele Antropologie voor ISW studenten volgt, dan ben je na afronding van deze minor toelaatbaar tot verschillende tracks van de Master Culturele Antropologie. En zo kun je na de minor Sociologie voor ISW studenten ook verschillende richtingen van de Master Sociologie volgen, zoals Gender, Sexuality and Society, Migration and Ethnic Studies, en meer. Zelfs kun je minoren volgen bij psychologie om door te stromen naar master richtingen zoals Work and Organizational Psychology, Social Psychology en Behavioral Data Science.

Naast masters die mooi aansluiten op de disciplines (Sociologie, Culturele Antropologie, Psychologie, Politicologie en Sociale Geografie & Planologie) kun je ook nog interdisciplinaire master programma's volgen, zoals Conflict Resolution and Governance.  Of minoren die doorstoming bieden naar Onderwijswetenschappen, Communicatiewetenschap, Pedagogische Wetenschappen.

Als verder wilt in het onderzoek is een Research Master bij bijvoorbeeld Social Sciences een goede optie. Hier kun je vanuit elk ISW profiel in doorstromen,  als je wordt toegelaten tot de opleiding.

Uiteraard is het ook mogelijk om door te stromen naar master programma's bijvoorbeeld van Sociale wetenschappen bij andere instellingen. Er zijn meerdere ISW studenten die via een minor Criminologie zijn doorgestroomd naar de Master (Forensische) Criminologie aan de Vrije Universiteit en Universiteit Leiden.

Aan de Universiteit Utrecht kun je verschillende master programma's vinden waar je vanuit ISW naartoe kunt doorstromen. Denk hierbij aan Social Policy and Public Health en Multiculturalism. Soms is er nog een bijpassende minor nodig om toelaatbaar te worden.

Carrièrebegeleiding

De loopbaanadviseurs van het Student Careers Centre helpen je graag bij je oriëntatie- en keuzevragen. Je kunt bij hen terecht voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding.