Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Maura van der Linden

Wiskunde in de praktijk

Ik heb voordat ik aan Kunstmatige Intelligentie begon al twee jaar gestudeerd. Mijn eerste jaar heb ik beta-gamma gestudeerd en mijn tweede jaar econometrie. Het eerste jaar was heel breed, alle disciplines kwamen aan bod. Mijn tweede jaar bestond uit veel intensieve wiskunde. Ik merkte dat ik hier een middenweg in zocht, en daardoor kwam ik bij Kunstmatige Intelligentie terecht.

 

Zelf intelligente systemen maken

Bij de UvA leer je naast begrijpen wat KI is, ook zelf intelligente systemen maken. Verder moet je zowel technisch als breed georiënteerd zijn. Je moet het niet erg vinden om veel met computers te doen. Je hoeft niet al te kunnen programmeren. Zelf kon ik dat ook nog niet toen ik begon aan deze studie en dit was geen probleem.

Ik ben erg geïnteresseerd in technische vakken en wiskunde. Bij Kunstmatige Intelligentie gebruik je wiskunde om allemaal andere tools te bouwen. Omdat je veel met deadlines werkt, ben je altijd bij met de stof. Door al die deadlines heb ik goed leren plannen. Zo bleef er ook nog tijd over om leuke dingen te doen.

Vooruitkijken

Wat leuk is aan deze studie is dat het een vakgebied is dat nog erg aan het ontwikkelen is. Ik ben benieuwd wat voor technieken er nog bekend zullen worden. Zelf weet ik nog niet welke master ik wil gaan doen. Gelukkig zijn er veel opties na deze bachelor. Op dit moment twijfel ik tussen de master Artifical Intelligence, Computational Science en Forensic Science.