Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Onderwijswetenschappen
Vergelijk

Programma UvA Matching

Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching. Je maakt kennis met de studie en studeren en zo test je of de opleiding echt bij je past. Een goede keuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je opleiding.

Matching

 • Je hebt je aangemeld voor de bachelor Onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).  Matching voor deze opleiding  vindt plaats in de periode  van maandag 30 mei 2022 t/m woensdag 15 juni 2022.
 • De onderwerpen die tijdens UvA Matching worden behandeld, sluiten aan bij het eerste studiejaar.
 • Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze. 
 • UvA-Matching is een verplicht onderdeel voor alle aankomende studenten die zich voor het eerst aanmelden voor een eerstejaars UvA-bacheloropleiding en die nog nooit eerder aan de UvA hebben gestudeerd.

Studielast

De studielast van UvA Matching staat gelijk aan 1 EC (European Credit). Dit houdt in, dat we van je verwachten dat je 28 uur met studeren bezig bent (inclusief het volgen van colleges, zelfstudie en het maken van de digitale toets).

Canvas

 • Je neemt deel aan UvA Matching voor de bachelor Onderwijswetenschappen via de digitale leeromgeving Canvas. Hier vind je alle informatie en artikelen die je nodig hebt. Lees deze goed door ter voorbereiding op de onderwijsdag op woensdag 8 juni 2022.
 • Je kunt inloggen in Canvas, via https://canvas.uva.nl/. Dit kan vanaf ongeveer halverwege mei 2022.
 • Log in met je UvAnetID (= studentnummer) en bijbehorend wachtwoord.
 • In de Canvascourse van UvA Matching Onderwijswetenschappen vind je straks alle informatie en artikelen die je nodig hebt voor het volgen van het webcollege en de werkgroep. Ook zal je via de Canvascourse worden geïnformeerd over het exacte programma van UvA Matching Onderwijswetenschappen.

Programma

Het programma van UvA Matching Onderwijswetenschappen bestaat uit een periode van zelfstudie (lezen van artikelen als voorbereiding op het hoorcollege), het volgen van een online hoorcollege (beschikbaar van 30 mei 2022 - 7 juni 2022), het volgen van een fysieke werkgroep op de UvA (op woensdag 8 juni 2022) en een online toets (op woensdag 15 juni 2022).

 • Het online college wordt gegeven door docent Joost Jansen van der Wal en duurt ongeveer 40 minuten. Ter voorbereiding moet je een tweetal artikelen lezen. Let op, het online college is enkel beschikbaar van 30 mei 2022 - 7 juni 2022!
 • Op woensdag 8 juni 2022 volg je een werkgroep op de UvA. De werkgroep is van 09.00 - 11.00 uur of van 11.00 - 13.00 uur. Dit hangt af van in welke groep je bent ingedeeld. De groepsindeling zal op Canvas beschikbaar worden gemaakt, zodra deze rond is. Zorg dat je voor de start van de werkgroep de artikelen hebt gelezen en het online hoorcollege hebt gevolgd.
 • De toets is beschikbaar op woensdag 15 juni 2022 tussen 09.00 - 17.00 uur en bestaat uit 6 multiple choice en 2 open vragen.

Studieadviseurs

 • Mocht je nog vragen hebben over deelname aan UvA Matching, dan kun je e-mailen naar: studieadviseurs-pow-fmg@uva.nl.
 • Ga je deelnemen aan UvA Matching en heb je dyslexie of een andere functiebeperking die misschien een voorziening tijdens de toets vereist? Stuur ons dan van tevoren een e-mail. Neem daarnaast alvast een kijkje op de website van de studentendecanen voor informatie over studeren met een functiebeperking aan de Universiteit van Amsterdam.

Wij wensen je een interessante UvA Matchingsweek toe!