Waar kan je aan de slag?
De bachelor Onderwijswetenschappen biedt een uitstekende basis voor de arbeidsmarkt. Als afgestudeerd Onderwijswetenschapper kun je aan de slag bij onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven, onderwijsadviesbureaus, de overheid, de media, educatieve uitgeverijen en vakbonden. Je toekomstige werkveld is dus zeer uitgebreid.
Je gaat daar bijvoorbeeld aan de slag als:
- ontwikkelaar van leermiddelen
- onderwijskundig- of opleidingsadviseur
- toetsontwikkelaar
- trainingscoördinator
- learning & development specialist
- ontwerper van educatieve software
- beleidsmedewerker
- onderwijsonderzoeker
Bekijk de video met oud-student Ralph Rusconi over zijn werk als onderzoekscoördinator bij de gemeente Amsterdam.
Doorstuderen na je bachelor
Er zijn een aantal masteropleidingen die je na de bachelor Onderwijswetenschappen kunt volgen:
- Master Onderwijswetenschappen
- Research Master Child Development and Education
- Overige masterprogramma's
- Na de (onderzoeks)master kun je ervoor kiezen om wetenschappelijk onderzoek te gaan doen. Meestal gaat het dan om promotieonderzoek: een traject van drie of vier jaar waarin je onderzoek opzet en uitvoert. Op basis van je onderzoek schrijf je een proefschrift waarop je vervolgens kunt promoveren.
Ga naar de website van het Research Institute Child Development and Education
Goede kans op een interessante baan
Een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen
Carrièrebegeleiding tijdens je bachelor
Voor professionele begeleiding tijdens je (studie)loopbaan, online workshops, tips en voorlichting verwijzen we je naar het Student Careers Centre van de UvA .
Carrière-evenementen
- Jaarlijks organiseren de POW-bestuursstudent en studievereniging Comenius het 'Build Your Future'-event voor studenten Pedagogische en Onderwijswetenschappen: verschillende organisaties vertellen over het werkveld, er is een informatiemarkt en er zijn workshops waarbij je vaardigheden leert die je voorbereiden op de arbeidsmarkt.
- Voor Nederlandstalige masterstudenten of derdejaars bachelorstudenten organiseren de faculteiten FEB, FGW en FMG van de UvA het online mentoringprogramma 'Meet your mentor', waarmee je een begin kunt maken om je te oriënteren op de arbeidsmarkt, beter leert te presenteren en je focus te bepalen voor jouw toekomst.