Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Psychobiologie

Collegegeld en studiekosten

Psychobiologie

Om aan de opleiding te mogen beginnen, moet je collegegeld betalen. De hoogte hiervan wordt ieder jaar wettelijk vastgesteld. Naast je collegegeld moet je rekening houden met extra studiekosten, zoals voor boeken en een laptop.

Collegegeld

Via de Collegegeldmeter bereken je het collegegeld voor deze studie. Je kunt Psychobiologie niet in deeltijd volgen.

Je collegegeld

(De collegegeldmeter werkt niet in Safari.)

Studiekosten

Naast je collegegeld moet je rekening houden met extra studiekosten, zoals voor boeken en een laptop. Voor aanvang van het collegejaar moet je als student in het bezit zijn van een laptop voor diverse onderwijsonderdelen. De aanschaf van een eenvoudige laptop, met studentenkorting zal rond de € 400,- zijn. Je kunt zelf een laptop uitkiezen.

Minimumeisen laptop

Voor je studie heb je een laptop nodig die voldoet aan de volgende vereisten:

  • Processor: Intel Core i3 of beter;
  • Intern geheugen (RAM): 4GB of meer;
  • Opslag (HDD of SSD): 128GB, SSD is aanbevolen;
  • WiFi: multiband (2.4GHz én 5GHz);
  • Schermdiagonaal: minimaal 11". Groter mag natuurlijk, maar bedenk wel dat je deze inclusief adapter iedere dag moet meenemen naar de faculteit en dat een groter scherm meestal gepaard gaat met extra gewicht;
  • Schermresolutie: 1366x768 of beter, 1920x1080 is aanbevolen;
  • Als je een Mac gebruiker bent, moet op je laptop dual boot mogelijk zijn. 

Mocht je nog niet in het bezit zijn van een geschikte laptop dan kun je via de Campus Shop voordelig een laptop bestellen die aan de vereiste minimale voorwaarden voldoet.

Je hebt ook een Office pakket nodig. Als UvA-student kun je dit, en andere software, met korting bij SURFspot verkrijgen.

Verplichte studiemiddelen

Verder moet je rekening houden met een bedrag van € 500 - € 600 voor verplicht aan te schaffen boeken, syllabi, een preparatieset en een laboratoriumjas. Voor het tweede en derde jaar zijn de kosten voor boeken en syllabi lager.

Overig

De faculteit berekent geen kosten voor het gebruik van microscopen of het breken van glaswerk. Je moet als student wel zelf zorgen voor een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering.