Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Sociologie
Opslaan in favorieten

Je toekomstperspectief

Sociologie is altijd actueel, aan de kennis en kunde van sociologen is daarom volop behoefte in de maatschappij. Sociologen zijn breed inzetbaar, en zijn specialist in het bestuderen van de samenleving. Je vindt ze daarom terug in diverse functies. Waar je terechtkomt na je studie is mede afhankelijk van de minor/keuzevakken die je tijdens je bachelor volgt en van je keuze voor een masteropleiding.

Masters

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, volg dan een master. De Universiteit van Amsterdam heeft zo’n 240 masterprogramma’s.

Sociology

Met een bachelordiploma Sociologie heb je direct toegang tot de algemene master Sociology van de UvA.

Onderzoeksmaster Social Sciences

Voor studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek is er de tweejarige research master Social Sciences. Voor alle research masters geldt een selectieprocedure, waarbij onder andere wordt gekeken naar de motivatie van de student en de behaalde resultaten.

Journalistiek

Met de bachelor Sociologie heb je toegang tot de duale master Journalistiek en Media, een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf tot twee jaar. Voor deze master geldt een selectieprocedure.

Overige masters

Met een bachelor Sociologie heb je ook toegang tot andere masters. Als je tijdens je bachelor een minor in een andere sociaalwetenschappelijke opleiding hebt gevolgd, heb je toegang tot de master van die opleiding, zoals Politicologie of Antropologie. Voor sommige masters gelden uitgebreidere instroomeisen en dien je eerst een pre-masterprogramma af te ronden.

Toekomst

Startsalaris

€ 2.500 bruto

Tevreden met baan

78%

Waar werken onze afgestudeerden?

Tijdens je studie heb je geleerd de samenleving in al haar veelzijdigheid en complexiteit te doorgronden. Onze alumni zijn dan ook werkzaam in diverse beroepen, zoals in beleids- en onderzoeksfuncties bij (semi)overheidsinstellingen, en bij onderzoeks- en adviesbureaus. Je vindt ze ook bij NGO’s, in het onderwijs, de gezondheidszorg, de journalistiek en de culturele sector. Sociologen zijn ook werkzaam in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld in HR of recruitment posities. Daarnaast is een deel van onze alumni aan de slag gegaan als zelfstandig sociaal ondernemer.

Bekijk onze lijst met werkgevers voor een uitgebreid overzicht van beroepen waar je in terecht kunt komen na je afstuderen.

Carrièrebegeleiding

De loopbaanadviseurs van het UvA Student Careers Centre helpen je graag bij je beroepsoriëntatie- en keuzevragen. Je kunt bij hen terecht voor informatie, advies, workshops, carrière-evenementen, CV checks, en individuele begeleiding.Daarnaast bieden wij UvA Job board. Een vacaturebank exclusief voor UvA-studenten en pas afgestudeerden, waar je tot twee jaar na je afstuderen gebruik van mag maken.

Bron: www.studiekeuze123.nl