Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Sociologie

Waarom vliegen sommige mensen de wereld over in een privéjet, terwijl andere niet eens genoeg te eten hebben? Wat is institutioneel racisme, en wat kunnen we eraan doen? Hoe wordt ons leven beïnvloed door social media? Deze vragen beantwoorden lukt de meeste mensen niet. Een leven van sociale ervaringen maakt je blijkbaar nog geen deskundige van sociaal leven. Om dat te worden ga je sociologie studeren.

Aanmelden
Nog 189 dagen!

Kom kennismaken:

Studieprogramma

De bachelor Sociologie is een voltijdsopleiding van drie jaar. Elk studiejaar omvat 60 studiepunten en is opgebouwd uit twee semesters. Per week heb je ongeveer acht uur hoorcollege en zes uur werkgroepen; de resterende tijd besteed je aan het bestuderen van literatuur, het doen van onderzoek en het schrijven van papers en essays.

Carrière

Tijdens je studie krijg je inzicht in sociale verschijnselen, en je leert hoe je hier zelf aan kunt bijdragen met concrete beleidsoplossingen. Hiermee word jij klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Sociologie is altijd actueel, en aan de kennis en kunde van sociologen is daarom volop behoefte in de maatschappij.

Past Sociologie bij jou?

Ben jij geïnteresseerd in de maatschappij, in hoe mensen met elkaar samenleven en in de oorzaken en gevolgen van hun gedrag? Dan is Sociologie zeker iets voor jou.

Thema's die aan bod komen: migratie, ongelijkheid, seksualiteit, discriminatie, gezondheidszorg, arbeidsmarkt, onderwijs, grootstedelijke dynamiek, globalisatie.

Overzicht feiten & cijfers

Sociologie
Diploma BSc Sociologie
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 56601