Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De arbeidsmarkt

Door de toenemende internationalisering, de continue instroom van migranten en steeds meertaliger wordende samenleving is er veel vraag naar expertise op het gebied van Nederlands als tweede taal, meertaligheid, geletterdheidsontwikkeling, alfabetisering, et cetera. Deze duale master biedt dan ook uitstekende kansen op de arbeidsmarkt. De stage is daarbij vaak een springplank naar een vaste baan.

Afgestudeerden van het programma Nederlands als tweede taal en meertaligheid kunnen vanuit een academisch denkkader bijdragen aan de verbetering van het onderwijs en beleid op de genoemde thema’s. Mogelijke functies voor afgestudeerden van het programma zijn:

  • NT2-consulent;
  • schoolbegeleider;
  • beleidsmedewerker taalbeleid;
  • ontwikkelaar van lesmateriaal;
  • taaltrainer;
  • onderwijsonderzoeker.
Alumni aan het woord

Alumni Marloes, Bart en Daphne vertellen over hun loopbaan na de master Nederlands als tweede taal en meertaligheid.

Academische carrière

Ook al is een duale master geen research master, er er veel ruimte voor het doen van onderzoek door middel van scriptie en onderzoekstages. De specifieke expertise die onze studenten opdoen zorgt er regelmatig voor dat zij interessante kandidaten zijn voor promotieprojecten binnen de thema’s van de opleiding.

Je diploma is geen afscheid 

Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre.