Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Dual Master
Nederlands als tweede taal en meertaligheid (Taalwetenschappen)
Vergelijk

Open dag

Wil je weten of de master Nederlands als tweede taal en meertaligheid echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Wat houdt deze studie in?
Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen de coordinator van de opleiding en een student wat je leert in deze master.

Een vak belicht: De meertalige samenleving. Beleid en praktijk

Dit vak gaat over de consequenties van meertaligheid. Wat betekent meertaligheid voor een individu? Hoe moet een samenleving omgaan met de vele talen die worden gesproken in de maatschappij? In het vak ligt de nadruk op de gevolgen van meertaligheid voor het onderwijs, maar ook de gevolgen voor het individu en de samenleving worden besproken. De nadruk ligt tevens op het Nederlandse taalgebied, maar soms is het interessant om over de grens te kijken.

NT2 november 2020
Meet and Ask sessie terugkijken

Als je de Meet and Ask sessie hebt gemist, dan kun je deze hier terugkijken.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

Meer weten over de master Nederlands als tweede taal en meertaligheid? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.
 

Copyright: UvA / FGw / Greetje van der Werf
Meertaligheid wordt omgeven door mythes. Het wordt nog vaak geassocieerd met bijvoorbeeld taalachterstanden, terwijl meertaligheid letterlijk en figuurlijk verrijkend is. Dr. Sible Andringa