Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English
Master

Informatierecht

Opslaan in favorieten

Hoe draagt intellectueel eigendomsrecht bij aan technologische innovatie en de beschikbaarheid van informatieproducten en -diensten? Welke juridische middelen kunnen worden ingezet om desinformatie te bestrijden? Wanneer is een internetplatform aansprakelijk voor illegale content van gebruikers? Wat is de impact van Artificial Intelligence op het intellectueel eigendomsrecht en het informatierecht en welke regels gaan hierover? Dit zijn bij uitstek vragen die aan de orde komen in de master Informatierecht.

Online open dag

Kennismaken met deze master? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in de studie. Bekijk video’s, chat met een student en verdiep je kennis. Of geef je op voor een online event of open dag.

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen studenten en docenten je wat je kunt verwachten van de studie Informatierecht.

Het studieprogramma

Het programma van Informatierecht heeft een mix van verplichte kernvakken, schrijf- en onderzoeksvaardigheden en keuzevakken. Daarmee stel je een eigen verdiepingsprofiel samen. De academische vorming op basis van de laatste onderzoeksinzichten kun je combineren met praktijkgerichte activiteiten die onderdeel zijn van de Amsterdam Law Practice, ons unieke ervaringsonderwijs. Een eigentijdse manier van leren, waarbij reflectie op eigen ervaringen en het ontwikkelen van een professionele identiteit centraal staan. 

In het Information Law & Policy Lab werken studenten aan beleidsvraagstukken, in samenwerking met onder andere maatschappelijke organisaties. Voor wie burgers en startende ondernemers van concreet juridisch advies wil voorzien, is de Clinic TMC geknipt (Let op: deadline voor aanmelding 15 mei). Onder begeleiding van advocaten run je met medestudenten een echte adviespraktijk. Ook kun je een onderzoekstage aan het IViR doen.

Is deze master iets jou? 

De master Informatierecht is een selectieve master. Toelating geschiedt via een selectieprocedure die open staat voor kandidaten met een universitair juridisch bachelordiploma. Selectie gebeurt op basis van een motivatiebrief (waaruit aantoonbare affiniteit met informatierecht blijkt), curriculum vitae en cijferlijst. De deadline voor aanmelding is: 1 mei 2022.

Let op: Informatierecht is een selectieve master. Dat betekent dat je geselecteerd moet worden voor je kunt worden toegelaten.

Mireille van Eechoud
Copyright: UvA FdR
Ik waak vooral over de balans tussen theorie en praktijk. We willen onze studenten het beste van twee werelden bieden Prof. mr. Mireille van Eechoud, Onderwijsdirecteur Amsterdam Graduate School of Law en Hoogleraar Informatierecht Lees de verhalen van studenten en docenten
Onderwijs verzorgd door het IViR

Het IViR is het meest vooraanstaande onderzoeksinstituut ter wereld op dit terrein

Unieke master in Nederland

Wetenschappelijke docenten met ruime praktijkervaring

Voorsprong op de arbeidsmarkt

Goede kansen op de arbeidsmarkt. De vraag naar informatierechtjuristen is groot

Goed beoordeeld

Deze opleiding staat in de top 10 van alle reguliere juridische masters in Nederland

Na je studie

Er is veel vraag naar informatierechtjuristen van de UvA. Door het hoge niveau en de discipline-overschrijdende aanpak in ons programma heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van deze master in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

Feiten & cijfers
Diploma LLM Informatierecht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 60223