Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces.
Let op! Het kan een paar dagen duren om alle stappen van het aanmeldproces te doorlopen. Bovendien moet je misschien wat documenten opzoeken of opvragen. Zorg dus dat je ruim op tijd begint.
In het document Toelatingseisen masters POW 2025-2026 vind je een overzicht van de toelatingseisen voor alle mastertrajecten van afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen.
Indien je beschikt over een wo-opleiding anders dan Pedagogische wetenschappen (zie ook de toelatingseisen), verwijzen we je naar het document Mastervereisten Forensische Orthopedagogiek (zie punt 6).
Bekijk voordat je je inschrijft de hoogte van het collegegeld dat je moet gaan betalen. Hoeveel collegegeld je betaalt, hangt af van je nationaliteit, de opleiding die je volgt en – als je het wettelijke collegegeld moet betalen – of je in voltijd of deeltijd studeert:
Naast het collegegeld ben je geld kwijt aan boeken, excursies, een laptop en ander studiemateriaal. Houd ook rekening met andere kosten, zoals voor eten, openbaar vervoer en woonkosten als je op kamers gaat.
Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.
Mastervereisten
Met een wo-opleiding anders dan Pedagogische wetenschappen (zie ook toelatingseisen), vragen we je om het document Mastervereisten Forensische Orthopedagogiek in te vullen. In de mastervereisten noem je bij elke vereiste de relevante vakken uit je curriculum. Vermeld de vaktitels in de mastervereisten op exact dezelfde manier zoals ze op je cijferlijst staan vermeld.
Elk semester meld je je aan voor je vakken. Zonder vakaanmelding kun je geen onderwijs volgen. De vakaanmelding verloopt via de applicatie GLASS.
De aanmeldperiode voor alle vakken van het eerste semester start in juni; de vakaanmelding voor het tweede semester start in december.
De vakaanmeldingsprocedure vind je op de studentensite op de pagina Vakaanmelding via GLASS (kies bovenaan in het dropdown menu eerst je opleiding).
De opleiding begint met een introductiedag in september. Na je inschrijving ontvang je hier meer informatie over.
Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Na je voorwaardelijke toelating ontvang je van de centrale studentenadministratie van de UvA meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.
Om je inschrijving te voltooien moet je het collegegeld betalen. Zorg ervoor dat je de betaling voor 31 augustus (of 31 januari bij een februaristart) hebt geregeld.