Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Pedagogische wetenschappen: Forensische orthopedagogiek (track)
Vergelijk

Toelating en inschrijven

Doorloop alle onderstaande stappen om je in te schrijven voor de opleiding.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces.

Inschrijfproces

 • 1. Check de deadlines

  Schrijf je voor 1 juni in via Studielink (zie stap 4).

 • 2. Check de toelatingseisen

  2.1 Toelating met een bachelor of een schakelprogramma (premaster)

  In het document Toelatingseisen masters POW 2022-2023 vind je een overzicht van de toelatingseisen voor alle mastertrajecten van afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen.

  2.2 Toelating met een hbo-diploma of wo-diploma anders dan Pedagogische wetenschappen

  Met een hbo-opleiding of wo-opleiding anders dan Pedagogische wetenschappen kun je niet rechtstreeks tot het mastertraject worden toegelaten. Je dient eerst het schakelpogramma (Forensische) Orthopedagogiek te doorlopen.
  Let op! Toelating aanvragen tot het schakelprogramma kan tot uiterlijk 30 april.

 • 3. Check het collegegeld

  Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

  Overige studiekosten

  Naast het collegegeld ben je gemiddeld tussen de € 50 en € 100 per maand kwijt aan boeken, excursies, een laptop en ander studiemateriaal. Houd tevens rekening met andere kosten zoals eten, openbaar vervoer en woonkosten als je op kamers gaat.

 • 4. Schrijf je in via Studielink
 • 5. Activeer je UvAnet ID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 6. Na je inschrijving in Studielink
 • 7. Voorlopige toelating met studievertraging

  De Universiteit van Amsterdam hanteert normaal gesproken een ‘harde knip’; dit betekent dat je pas met de master kunt beginnen als je je bachelor of schakeltraject (premaster) volledig hebt afgerond. Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen volgt voor het studiejaar 2022-2023 net als afgelopen jaar i.v.m. de coronacrisis het UvA-beleid van de 'zachte knip':

  1. Kandidaten die hun bachelordiploma niet tijdig kunnen afronden als gevolg van studievertraging die is ontstaan door de coronacrisis, kunnen onder de volgende voorwaarden verzoeken om voorlopige toelating tot de masteropleiding:

  • de studievertraging mag niet meer dan 15 EC bedragen;
  • het vak Diagnostiek mag geen onderdeel zijn van de ontbrekende vakken in het geval van de mastertracks Orthopedagogiek en Forensische Orthopedagogiek binnen Pedagogische Wetenschappen en de klinische route in de Research Master;
  • het afronden van de bachelorstage is voorwaardelijk om te mogen starten met de masterstage;
  • het afronden van de bachelorscriptie is voorwaardelijk om te mogen starten met de masterscriptie.

  2. Kandidaten die hun schakeltraject niet tijdig kunnen afronden als gevolg van studievertraging die is ontstaan door de coronacrisis, kunnen onder de volgende voorwaarden verzoeken om voorlopige toelating tot de masteropleiding:

  • de studievertraging mag niet meer dan 20% van het totale schakeltraject bedragen;
  • het vak Diagnostiek mag geen onderdeel zijn van de ontbrekende vakken in het geval van de mastertracks Orthopedagogiek en Forensische Orthopedagogiek binnen Pedagogische Wetenschappen en de klinische route in de Research Master.

  We raden je aan om goed na te denken of je met deze vertraging daadwerkelijk aan de master wilt beginnen. Je studiebelasting zal hoger zijn en we kunnen geen rekening houden met eventuele overlap in roosters en tentamens. Je hebt tot en met 31 augustus 2023 om je bachelor-/schakeltraject af te ronden. 

  Wil je gebruikmaken van deze regeling, dan dien je je zowel aan de UvA in te schrijven als bij de instelling waar je je bachelor afrondt (indien van toepassing). Je betaalt maar één keer collegegeld. 

  Vanaf 1 juli is het mogelijk om een ‘verzoek tot toelating met studievertraging’ te doen. 
  Het formulier komt hieronder beschikbaar op 1 juli 2022.

  Bij goedkeuring zul je door de studieadviseurs worden uitgenodigd voor een gesprek over de planning van de studie.

Na (voorwaardelijke) toelating

 • 8. Meld je aan voor vakken

  Je moet je zelf aanmelden voor alle mastervakken, inclusief stage en scriptie. Dit kan alleen als je je hebt ingeschreven als masterstudent via Studielink (zie stap 3). De aanmeldperiode voor alle vakken is in juni voor het eerste semester en in december voor het tweede semester. De vakaanmeldingsprocedure vind je op de POW-studentenwebsite.

 • 9. Doe mee aan de introductiedag

  De opleiding begint met een introductiedag op woensdag 2 september. Meer informatie over de start van de opleiding vind je op de pagina Introductie masterstudenten op de studentensite Pedagogische en Onderwijswetenschappen. 

 • 10. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Na je voorwaardelijke toelating ontvang je van de centrale studentenadministratie van de UvA meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.

 • 11. Betaal het collegegeld

  Om je inschrijving te voltooien moet je het collegegeld betalen. Zorg ervoor dat je de betaling voor 31 augustus (of 31 januari bij een februaristart) hebt geregeld.