Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Toelating en inschrijven

Master Pedagogische wetenschappen, track Forensische orthopedagogiek

Toelating en inschrijving

Doorloop alle onderstaande stappen om je in te schrijven voor de opleiding.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces.

Inschrijfproces

 • 2. Check de toelatingseisen

  2.1 Toelating met een bachelor of een premaster

  In het document Toelatingseisen masters POW, dat je hieronder kunt downloaden, vind je een overzicht van de toelatingseisen voor alle mastertrajecten van afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen.

  2.2 Toelating met een hbo-diploma

  Met een hbo-opleiding kun je niet rechtstreeks tot het mastertraject worden toegelaten. Je dient eerst de premaster (Forensische) Orthopedagogiek te doorlopen.

  Toelating aanvragen tot de premasters kan tot uiterlijk 30 april!

  2.3 Starten met een studievertraging

  De Universiteit van Amsterdam hanteert normaal gesproken een ‘harde knip’; dit betekent dat je pas met de master kunt beginnen als je je bachelor of premaster volledig hebt afgerond. Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen volgt voor het studiejaar 2020-2021 het UvA-beleid van de zachte knip. Dit heeft de volgende implicaties:

  2.3.1 Master Pedagogische wetenschappen

  • Voor de master Pedagogische wetenschappen (CROHO-code 66607) en de daarbij behorende tracks geldt dat studenten met een relevante wo-bachelor vooropleiding (aan de UvA of elders) kunnen worden toegelaten indien zij een studievertraging van maximaal 15 EC hebben opgelopen bij vakken in het tweede semester van het studiejaar 2019-2020. Studenten kunnen de ontbrekende bachelorvakken gedurende het hele studiejaar 2020-2021 alsnog afronden. Echter, studenten beginnen tijdens hun masteropleiding pas aan hun masterscriptie als hun bachelorscriptie is afgerond, en zij beginnen pas aan hun masterstage als hun bachelorstage is afgerond. Studenten die instromen met een niet-afgeronde bacheloropleiding krijgen studieadvies over het combineren van de masteropleiding en het restant van de bacheloropleiding.
  • Studenten met een relevante premaster vooropleiding kunnen worden toegelaten indien zij een studievertraging  hebben van maximaal 20% van het voor hun vastgelegde premastertraject, mits deze vertraging opgelopen is in het 2e semester.  Studenten kunnen de ontbrekende premastervakken gedurende het hele studiejaar 2020-2021 alsnog afronden. Studenten die instromen met een niet-afgeronde premasteropleiding krijgen studieadvies over het combineren van de masteropleiding en het restant van de premasteropleiding.

  2.3.2 Procedure

  • Je kunt de ontbrekende vakken van je bacheloropleiding tijdens de master alsnog afronden. Je krijgt daar het hele studiejaar 2020-2021 de gelegenheid voor. Daarom is het van belang dat je je naast de master ook herinschrijft voor je bacheloropleiding.
  • Vanaf 1 juli is het mogelijk om een Verzoek tot toelating met studievertraging in te dienen. 
  • Als je je voorlopleiding op een andere Nederlandse universiteit dan de UvA volgt, dien je daarbij de volgende bewijsstukken aan te leveren:
   1. Een niet opgeschoonde cijferlijst.
   2. Een verklaring van de huidige instelling waaruit blijkt dat de vertraging vakken van het 2e semester van het laatste jaar betreffen en dat je minimaal 165 EC van het bachelorprogramma reeds hebt behaald.
 • 3. Schrijf je in via Studielink
 • 4. Activeer je UvAnet ID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 5. Na je inschrijving in Studielink


Na (voorwaardelijke) toelating

 • 8. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Na je voorwaardelijke toelating ontvang je van de centrale studentenadministratie van de UvA meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.