Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

'Ik werk op dit moment als beleidsadviseur Jeugd en Onderwijs bij de Regio Gooi en Vechtstreek. Dit is het regionale samenwerkingsverband van de zeven gemeenten in het Gooi. Als beleidsadviseur vorm ik een soort driehoek met de verschillende gemeenten en met de aanbieders van jeugdzorg. Naast dat ik beleidsmatig bezig ben met het schrijven van adviezen over bijvoorbeeld betere gezamenlijke toegang tot de pleegzorg of een doorbraaktafel in crisissituaties, organiseer ik ook een pleegoudercafé, waar pleegouders met elkaar in gesprek kunnen en ervaringen uit kunnen wisselen.

Landelijk, maar zeker ook binnen de regio, zijn we bezig met de transformatie van de jeugdhulp met als één van de doelen dat kinderen zo thuis mogelijk opgroeien. Kennis van de kracht van preventie, ondersteuning van ouders en inzet van interventies of andersoortige ondersteuning zijn hiervoor van groot belang.

Ik heb het geluk gehad dat ik na mijn stage bij de Regio Gooi en Vechtstreek meteen een baan aangeboden heb gekregen. Tijdens mijn stage kwam ik erachter dat de beleidsrichting mij goed lag, en deze baan biedt mij een mooie kans om mij hier verder in te ontwikkelen. Ik heb veel verantwoordelijkheden, en leer elke dag weer wat bij op inhoudelijk, maar ook bestuurlijk en politiek vlak. Ook is het een mooie manier om het brede veld te leren kennen, waar potentiële carrièrekansen liggen: met deze studie kun je ook bij een jeugdhulpaanbieder of bijvoorbeeld de Raad van de Kinderbescherming terecht komen.'