Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Pedagogische wetenschappen: Preventieve jeugdhulp en opvoeding (track)
Opslaan in favorieten

Toelating en inschrijven

Doorloop alle onderstaande stappen om je in te schrijven voor de opleiding.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces.
Lees meer over inschrijven met een buitenlandse vooropleiding.

Inschrijfproces

 • 2. Check de toelatingseisen

  2.1 Toelating met een bachelor of een schakelprogramma (premaster)

  In het document Toelatingseisen masters POW 2022-2023 vind je een overzicht van de toelatingseisen voor alle mastertrajecten van afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen.

  2.2 Toelating met een hbo-diploma of wo-diploma anders dan Pedagogische wetenschappen

  Met een hbo-opleiding of wo-opleiding anders dan Pedagogische wetenschappen kun je niet rechtstreeks tot het mastertraject worden toegelaten. Je dient eerst het schakelprogramma Preventieve jeugdhulp en opvoeding te doorlopen.
  Let op! Toelating aanvragen tot ht schakelprogramma kan tot uiterlijk 30 april.

 • 3. Check het collegegeld

  Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

  Overige studiekosten

  Naast het collegegeld ben je gemiddeld tussen de € 50 en € 100 per maand kwijt aan boeken, excursies, een laptop en ander studiemateriaal. Houd tevens rekening met andere kosten zoals eten, openbaar vervoer en woonkosten als je op kamers gaat.

 • 4. Schrijf je in via Studielink
 • 5. Activeer je UvAnet ID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 6. Na je inschrijving in Studielink

Na (voorwaardelijke) toelating

 • 7. Meld je aan voor vakken

  Je moet je zelf aanmelden voor alle mastervakken, inclusief stage en scriptie. Dit kan alleen als je je hebt ingeschreven als masterstudent via Studielink (zie stap 3). De aanmeldperiode voor alle vakken is in juni voor het eerste semester en in december voor het tweede semester. De vakaanmeldingsprocedure vind je op de POW-studentenwebsite.

 • 9. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Na je voorwaardelijke toelating ontvang je van de centrale studentenadministratie van de UvA meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.

Studenten PJO jaar 2017-2018