Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Gezondheidsrecht
Vergelijk

Prof. dr. Johan Legemaate

Prof. Johan Legemaate

Prof. dr. Johan Legemaate

Opleidingsdirecteur Gezondheidsrecht

Prof. dr. Johan Legemaate is hoogleraar Gezondheidsrecht aan de Faculteit der Geneeskunde en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA. Daarnaast is het lid-jurist van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg en lid van de raad van toezicht van een ziekenhuis. Eerder was hij voorzitter van de Vereniging voor Gezondheidsrecht en lid van de Gezondheidsraad. 

In zijn onderzoek staan de rechtspositie van patiënten, de regulering van de kwaliteit van zorg en vraagstukken rond het levenseinde centraal. Hij is de afgelopen jaren betrokken geweest bij een groot aantal wetsevaluaties. Daarnaast geeft hij onderwijs aan studenten geneeskunde en treedt hij op als adviseur van de afdeling Juridische Zaken van het Amsterdam UMC (locatie AMC). 

Binnen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid is prof. dr. Legemaate opleidingsdirecteur en coördinator van de master Gezondheidsrecht en geeft hij de vakken Inleiding gezondheidsrecht, Patiëntenrechten: theorie en praktijk en Rechtsvragen rond het begin en het einde van het leven.

Prof. dr. J. (Johan) Legemaate

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Gezondheidsrecht