Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studieprogramma

Onderwijsvormen

Het onderwijs vindt overwegend plaats in kleine groepen. Er wordt een actieve deelname van de studenten zelf verwacht, zoals bijvoorbeeld bij het schrijven en presenteren van groepspapers. Het ervaringsleren van de Amsterdam Law Practice inspireert tot het doen van onderzoek en het verdiepen van kennis. Je leert door te doen, en bouwt een brug naar de samenleving. Samen met medestudenten werk je aan het oplossen van maatschappelijke problemen.

De informatie in de Studiegids geldt voor het huidige studiejaar en kan voor volgend jaar wijzigen. Vanaf mei is de informatie voor volgend studiejaar hier te vinden.

Diploma Gezondheidsrecht

Dit masterprogramma is positief getoetst door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie. Na succesvolle afronding leidt dit tot een wettelijk erkend masterdiploma Gezondheidsrecht en de titel Master of Laws (LLM).

Civiel effect

Beschik je over een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau)? Dan voldoe je bij afronding van de master Gezondheidsrecht in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

Hoogleraar Gezondheidsrecht Johan Legemaate geeft antwoord op de vraag: kan de bescherming van patiëntengegevens in de zorg worden verbeterd?