Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Carrièreperspectief

Masterdiploma

Het masterprogramma Staats- en bestuursrecht is een traject binnen de master Publiekrecht. Na succesvolle afronding van het programma ontvang je het masterdiploma Publiekrecht en de bijbehorende titel Master of Laws (LLM).

Arbeidsmarkt

De carrièremogelijkheden voor staats- en bestuursrechtelijk afgestudeerde juristen zijn zeer uitgebreid. In verschillende sectoren, zowel bij de overheid als in de private sector, is vraag naar deze juristen. Als advocaat word je vrijwel dagelijks geconfronteerd met vormen van bestuursrecht; een gedegen kennis van dit rechtsgebied brengt dan ook uitstekende perspectieven.

Ook als voorbereiding op een politieke carrière vormt deze master een goede eerste stap. Het studentenparlement - dat tweejaarlijks wordt georganiseerd - is in 2001, 2003 en 2011 gewonnen door de UvA-fractie.

Onderzoek en promoveren

Klaar met je master? Dan kun je ook kiezen voor een wetenschappelijke carrière aan de universiteit: een proefschrift schrijven en promoveren. Als promovendus doe je onderzoek en geef je colleges. Voor een promotieplaats moet je solliciteren.