Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor Architectuur en stedenbouw

Architectuur en stedenbouw

De minor Architectuur en stedenbouw geeft je solide basiskennis van de architectuur- en stedenbouwgeschiedenis.

Studiegids

Je maakt kennis met de voornaamste historische ontwikkelingen, de belangrijkste methodes en de interdisciplinaire positie van het kennisgebied. De ‘architectuur van de stad’ krijgt bijzondere aandacht. Je onderzoekt de betekenis van het verleden in het heden en leren architectuurhistorische kennis om te zetten in oplossingen voor actuele stedelijke kwesties. Je kunt de in deze minor opgedane combinatie van historische kennis en analytische vaardigheden inzetten voor actuele vraagstukken, in een werkveld dat varieert van architectenbureaus tot gemeentelijke diensten, van architectuur- en erfgoedcentra tot cultuurtoerisme.

Uniek in Nederland

Deze minor wordt gevolgd door studenten uit diverse disciplines binnen en buiten de Geesteswetenschappen, waaronder ook studenten bouwkunde en planologie van de technische universiteiten en hogescholen. De UvA is de enige universiteit in Nederland die een minor architectuurgeschiedenis aanbiedt.

Master

Deze minor geeft, onder bepaalde voorwaarden, niet-Kunstgeschiedenis studenten toegang tot de eenjarige master Kunstgeschiedenis.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Aanmelden

Voor UvA-studenten verloopt de aanmelding voor een minor via de Studiegids. Niet-UvA-studenten schrijven zich als bijvakstudent in via Studielink. Meer informatie hierover vind je op onderstaande website.

Een minor in de geesteswetenschappen

Architectuur en stedenbouw
Vorm Voltijd
Studielast 30 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start September