Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Russisch

Heb je interesse in het Russisch, maar ben je niet in de gelegenheid om de volledige bacheloropleiding Russische en Slavische studies te volgen? Doe dan de minor Russisch!

Rusland is een belangrijke speler in de internationale politiek en de bakermat van wereldberoemde literatuur en innovatieve kennis. In de minor Russisch maak je kennis met de taal en cultuur van het grootste land ter wereld. In de vakken Taalvaardigheid bestudeer je de grondbeginselen en de grammatica van het Russisch. Je leert op basisniveau luisteren, schrijven en lezen en je oefent gespreksinteractie.

Een minor in de talen vergt behoorlijk wat inspanning. Naast de intensieve colleges zul je regelmatig bezig zijn met zelfstudie en voorbereiding op vocabulaire-, luister- en grammaticatoetsen, ook als je al voorkennis hebt.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Taalvaardigheid Russisch 1
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Taalvaardigheid Russisch 2
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • De wereld in talen
  ???studyprogramme .period??? 3
  6
 • Taalvaardigheid Russisch 3
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Taalvaardigheid Russisch 4
  ???studyprogramme .period??? 5
  6
UvA Studiegids: Minor Russisch

Vervolg je studie met een master

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Russisch een goede voorbereiding zijn op de master East European Studies. Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

De aanmelding voor het studiejaar 2022-2023 start op 12 mei 2022.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September
Locatie Universiteitskwartier