Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Per 1 september gaan aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) vier nieuwe faculteitshoogleraren aan de slag: Claes de Vreese (Artificial Intelligence), Joyeeta Gupta (Duurzaamheid), Monique Volman (Onderwijs(wetenschappen)) en Han van der Maas (Complexiteit / complexe systemen).

De faculteitshoogleraren  richten zich, ieder op hun expertisegebied, op het opbouwen en behouden van een (meer) vruchtbare samenwerking met derden, zowel binnen als buiten de UvA. Daarnaast houden zij zich bezig met de profilering van de maatschappij- en gedragswetenschappen. ‘Deze mensen zijn alle vier experts op vraagstukken die de komende tijd van groot belang zullen blijken te zijn’, zegt Fischer. ‘Het zijn onderzoekers met een sterk interdisciplinaire blik die vanuit fundamenteel onderzoek een bijdrage kunnen leveren aan maatschappelijke vragen: hoe ziet optimaal effectief onderwijs eruit, en hoe evalueren we de kwaliteit ervan, hoe zorgen we ervoor dat duurzaamheid een pregnant thema wordt voor zowel individuen, organisaties en politiek, hoe kunnen we complexe data gebruiken in het voorspellen van gedrag, of welke effecten heeft artificiële intelligentie op besluitvorming, democratische processen en politiek? Een interdisciplinaire benadering waarin gamma-, beta- en alfawetenschappers samenwerken zal de komende tijd van fundamenteel belang zijn voor ons vakgebied.’

Met hun benoeming volgen De Vreese, Gupta, Volman en Van der Maasde drie huidige faculteitshoogleraren op: Jan Willem Duyvendak, Jonathan Zeitlin en Reinout Wiers.