Met de foto "Chrysopoeia - electrified golden tin clouds" heeft HIMS promovendus en fotografieliefhebber Eric Schuler de landelijke fotocompetitie gewonnen van de Nederlandse chemievereniging KNCV. De prijs werd hem toegekend tijdens de nationale chemieconferentie CHAINS 2019, vorige maand in Veldhoven. Conferentiedeelnemers konden hun stem uitbrengen op tien door de jury geselecteerde inzendingen, waarna de foto van Eric als duidelijke winnaar uit de bus kwam.

Chemiefoto 'Chrysopoeia - electrified golden tin clouds'
Image: Eric Schuler / HIMS.

De foto toont de kathodische corrosie van een zeer zuivere tindraad in een alkalische oplossing, waarbij de elektrochemische potentiaal ervoor zorgt dat minuscule nanodeeltjes ontstaan. Het is het werk van Davide Pavesi, een promovendus in het Avantium onderzoekslaboratorium op het Amsterdamse Science Park.

Eric Schuler is een liefhebber van fotografie. Hij gebruikt zijn beelden om verhalen te vertellen over wetenschap, maatschappij of natuur en milieu. "Meestal probeer ik een kijkje te geven achter de schermen", zegt Eric. "Ik probeer niet alleen het werk zelf zo interessant mogelijk te presenteren, maar ik probeer vooral het verhaal te vertellen van de mensen die bij het werk betrokken zijn. Deze verhalen, die al door nieuwsorganisaties als Forbes werden overgenomen, zijn te vinden op zijn regelmatig bijgewerkte blog ericschuler.tumblr.com.

Bekijk de tien geselecteerde foto's op de KNCV website.