Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De waarde van ons onderzoek, hoewel vaak fundamenteel van aard, wordt versterkt door samenwerking met toepassingsgerichte partners. De FNWI staat hierbij aan het begin van de kennis-waardeketen: ons onderzoek heeft de potentie om door verdere ontwikkeling in bedrijfsleven of maatschappij te leiden tot nieuwe innovaties en producten.

Samenwerken

Steeds vaker zoeken bedrijven aansluiting bij de FNWI vanwege de aanwezige expertise en de onafhankelijkheid van onze onderzoekers. 

Luuk Folkerts, windpark Gemini

Gemini Windpark

Luuk Folkerts, milieumonitor: 'Dankzij onze samenwerking met de UvA weten we straks of er effecten zijn van het windpark, en vergaren we kennis over het gedrag van de kleine mantelmeeuw in het gebied.'

Lees meer

Jitte Flapper

AkzoNobel

Jitte Flapper: teamleider R&D: 'Samenwerking met de UvA is voor ons essentieel bij het milieuvriendelijker maken van onze verfproducten.'

Lees meer

Peter Rauber

Spin-offs

Ook zijn er aan FNWI-onderzoek al diverse spin-off bedrijven ontsproten die toepassingen ontwikkelen voor en/of met industriële en maatschappelijke partners.

Kansen creëren

Samenwerking creëert kansen voor studenten en onderzoekers aan onze faculteit: in diverse onderzoeksprojecten bestaat de gelegenheid voor studenten om interessante en leerzame stages te volgen bij onze partners. Ook biedt het onderzoekers de mogelijkheid meer diversiteit aan te brengen in hun werk en carrière.

Ondernemende studenten en onderzoekers die kansen zien meer met hun wetenschappelijke expertise te doen, kunnen een beroep doen op ondersteuning vanuit het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) en de Innovation Exchange Amsterdam (IXA).

Outreach

Wat gebeurt er nou aan zo’n universiteit? Wat voor onderzoek vindt daar plaats? Om een beter beeld te geven van het onderzoek dat aan de FNWI wordt gedaan, zijn er verschillende activiteiten. Deze hebben als doel leerlingen te interesseren voor wetenschap. Ze moeten uitdagen om over science na te denken in de wereld om ons heen.