Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Dr. Amanda Garcia zal bij het Van 't Hoff Instituut voor Moleculaire Wetenschappen onderzoek gaan doen naar elektrokatalyse en elektro-organische synthese. Ze versterkt de groeiende groep interdisciplinaire onderzoekers die samenwerken in het Amsterdam Centre for Electrochemistry (AMCEL) dankzij een tenure-track-beurs van 950.000 euro van het NWO-programma voor elektrochemische conversie en materialen (ECCM).

Amanda Garcia
Dr. Amanda Garcia. Photo: HIMS.

Garcia's onderzoek is gericht op de fundamentele en toegepaste aspecten van elektrochemische energieconversie, en op de productie van chemicaliën en brandstoffen met behulp van hernieuwbare elektriciteit. Ze wil de kloof overbruggen tussen fundamenteel elektrokatalytisch onderzoek en de industriële implementatie van elektro-organische synthese.

Garcia voegt zich bij elektrochemici dr. Ning Yan en dr. Klaas-Jan Schouten van de HIMS groep Heterogeneous Catalysis & Sustainable Chemistry. Haar onderzoek zal deel uitmaken van het onderzoekszwaartepunt Sustainable Chemistry en het samenwerkingsverband Amsterdam Centre for Electrochemistry (AMCEL).

Lees meer in het Engelse nieuwsbericht.