For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Psychobiologie
Add to favourites

Online open dag

Wil je weten of Psychobiologie echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Presentatie Psychobiologie terugkijken

In deze presentatie, opgenomen tijdens de Meet & Ask in de Bachelorweken van oktober, vertelt opleidingsdirecteur Erwin van Vliet over de opleiding en het beroepsperspectief. Studenten Lizette en Esrion lichten toe hoe het is om deze opleiding te doen.

Waarom Psychobiologie aan de UvA?

Student Rick van der Sluis vertelt waarom hij de bachelor Psychobiologie gekozen heeft en wat hij zo interessant vindt aan het vakgebied.

Wat doet stress met je hersenen?

Professor Paul Lucassen legt het in dit minicollege uit en laat zien welke rol stamcellen spelen in dit proces.

Meestgestelde vragen

 • Hoe werkt de selectieprocedure?

  Uiterlijk 15 januari schrijf je je in voor de opleiding via Studielink. Op donderdag 17 februari of maandag 21 februari 2022 neem je deel aan een van de online onderwijsdagen. Thuis bestudeer je de lesstof, zodat je op zaterdag 12 maart 2022 de online selectietoets kunt maken. De uitslag van de toets bepaalt jouw rangnummer in de selectieprocedure. Half april ontvang je jouw rangnummer.

 • Hoe groot is de kans dat ik word geselecteerd?

  De opleiding heeft jaarlijks 250 plekken beschikbaar. Hoe groot de kans is dat je wordt geselecteerd is niet te voorspellen, dat hangt samen met het aantal aanmeldingen voor de opleiding. De afgelopen jaren was dat aantal hoger dan het aantal beschikbare plekken, maar hebben we uiteindelijk iedereen die de toets heeft gemaakt een plek kunnen bieden. Gedurende het proces valt namelijk een deel van de kandidaten nog af doordat zij bijvoorbeeld toch een andere studie kiezen of niet slagen voor het eindexamen. Maar, resultaten uit het verleden bieden natuurlijk geen garanties voor de toekomst.

 • Hoe ziet het onderwijs er nu uit in ‘coronatijd’?

  Psychobiologie is een voltijdstudie. Dat betekent dat je ongeveer 40 uur per week met de studie bezig bent. Hiervan bestaat ongeveer de helft uit contactonderwijs zoals hoorcollege, werkcollege en practica. De rest van de tijd besteed je aan het bestuderen van de lesstof en het voorbereiden van je tentamens.

  Vanaf september 2021 is al het onderwijs weer zoveel mogelijk op de campus. Hoorcolleges kunnen nog hybride of online zijn. Werkgroepen, practica en het tutoraat vinden plaats op het Science Park.

Een dag uit het leven van...

Studenten Lizette en Esrion laten je in hun vlog een dag uit het leven van een student Psychobiologie aan de UvA zien.

Vragen? Stel ze aan onze studenten
 

Lizette
Hallo, ik ben Lizette, derdejaarsstudent Psychobiologie
Esrion
Hoi, Esrion hier! Heb je een vraag over de opleiding?
Bezoek de campus

Weten waar je straks gaat studeren? Kom naar de UvA en beleef onze campussen via de Campus Tour-app. Proef de sfeer, los quizvragen op en laat de campus tot leven komen via augmented en virtual reality.

Science Park Campus in 1 minuut

Geen tijd om naar de campus te komen? In 1 minuut zie je waar jij straks rondloopt als je Psychobiologie aan de UvA kiest!

Vraag brochure aan

Wil je de belangrijkste informatie over de opleiding offline doorlezen?