For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Wiskunde
Compare programmes

Jim Wagemans

Jim Wagemans_Studentvoorlichter

De dubbele bachelor

De dubbele bachelor is een programma voor studenten die wat extra’s willen en beide vakgebieden interessant vinden. Ik vind het zelf erg leuk dat mijn opleiding zo exact is. Je richt je op fundamentele principes van de wiskunde en informatica. De dubbele bachelor is een uitdaging maar je krijgt er veel kennis voor terug. Het is heel leuk om grondig begrip te krijgen van de wiskunde en dan te zien hoe dat wordt toegepast in de informatica.

Bij de dubbele bachelors zitten veel ijverige leerlingen die zich vaak soortgelijke interesses hebben. Het was ook wel een leerproces. Het niveau ligt hoger dan bij een normale studie dus het kan langer duren om de stof te begrijpen. Dit is wel even wennen maar ook erg leerzaam. Belangrijk is om te leren niet bang te zijn om vragen te stellen, dit helpt jou en je medestudenten om de stof beter te begrijpen.

Een misvatting over deze studie is dat iedereen een ‘Jimmy Neutron’ is. Veel studenten die nu met de dubbele bachelor bezig zijn, en goed presteren, twijfelde erg aan zichzelf of ze slim genoeg waren voor de dubbele bachelor.

Verzin je eigen algoritme

Voor het vak programmeertalen moesten we sudoku-solver maken. We kregen veel vrijheid voor verzinnen van ons eigen algoritme. Ik ben toen met andere studenten van de dubbele bachelor in een leeg lokaal gaan zitten en samen gaan brainstormen. De uiteindelijke oplossing was een algoritme waaraan we ieder hadden bijgedragen.

Ik word erg nieuwgierig van onopgeloste problemen. Ik heb net bij informatica een vak over cryptografie achter de rug. Het was opvallend dat ze uitgaan van veel resultaten die nog niet bewezen zijn. Er is dus nog veel wiskundig werk aan de winkel.

Tips voor studiekiezers?

Begin vroeg. Het is een stuk makkelijker om de juiste keuze te maken wanneer je meer tijd hebt om te kiezen. Probeer eerst een richting te bepalen en dan de juiste studie binnen die richting.