For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Master
Midden-Oostenstudies
Compare programme

Arabische studies

In de specialisatie Arabische studies werk je intensief met moderne Arabischtalige bronnen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, uiteenlopend van literatuur en wetteksten tot politieke pamfletten en wetenschappelijke publicaties. Je werkt samen met medestudenten, die bijvoorbeeld Geschiedenis, Politicologie of Rechten hebben gedaan. Door gebruik te maken van elkaars expertise, leer je interdisciplinair te opereren en je eigen talent optimaal te benutten. 

Opbouw Arabische Studies

De taalspecifieke specialisatie Arabische studies heeft een studielast van 60 EC:

  • 12 EC kernvak Doing Middle Eastern Studies
  •   6 EC Master's Conference
  • 24 EC keuzevakken / tutorials
  • 18 EC masterscriptie

Keuzeruimte 

De keuzeruimte kun je invullen met vakken waarin met Arabischtalige bronnen wordt gewerkt, maar je mag deze ruimte ook benutten voor op maat gesneden tutorials (in overleg met de docent). De keuzeruimte kan daarnaast ook worden ingevuld met een stage van maximaal 12 EC.

Masterscriptie

Een belangrijk onderdeel van Arabische studies is het schrijven van de masterscriptie (18 EC). In het kader van je scriptie onderzoek je, onder begeleiding van een van de docenten, een vraagstuk op het gebied van Arabische studies. Met je scriptie lever je een wetenschappelijk bijdrage aan de arabistiek. 

UvA Studiegids

De vakken van Arabische studies die per 1 september gegeven worden, staan vanaf begin juni in de UvA Studiegids.

Contact

Neem voor meer informatie over de specialisatie Arabische studies contact op met de co√∂rdinator, dr. Robbert Woltering