For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Master
Midden-Oostenstudies
Compare programme

De arbeidsmarkt

Als alumnus van de opleiding Midden-Oostenstudies in Amsterdam heb je grip op de belangrijkste ontwikkelingen in de MENA-regio. Je bent getraind om actuele vraagstukken aan te pakken en je weet de vertaalslag te maken van academische kennis naar praktische toepassing. De praktische vaardigheden die je in de opleiding hebt opgedaan, maken je geschikt voor een breed palet aan functies:

  • beleidsfuncties bij nationale of lokale overheden (ministeries, gemeenten);
  • internationaal bedrijfsleven;
  • ngo’s;
  • internationale organisaties (EU, VN);
  • media en culturele sector;
  • wetenschap (promotietraject) en onderwijs.

Wetenschappelijke carrière

Het masterprogramma Midden-Oostenstudies is ook een goede voorbereiding op een academische carrière. Na een succesvolle afronding van de masterscriptie kun je op zoek naar een PhD-positie. Afhankelijk van je bachelor, gekozen keuzevakken en je interesse kun je denken aan PhD-onderzoek binnen regiostudies, geschiedenis, religiewetenschappen, politicologie, of antropologie.

Video master Midden-Oostenstudies
Student aan het woord

Faisel volgt de master Midden-Oostenstudies aan de UvA. Wat vindt hij de toevoegde waarde van deze master na zijn bachelor?

Copyright: FGw / Arabische taal en cultuur
De master Midden-Oostenstudies trekt studenten aan met allerlei verschillende studie-achtergronden, zoals Europese studies, politicologie of geschiedenis. Farah de Haan, alumnus Midden-Oostenstudies Lees meer
Copyright: FGw/Tsjebbe Paulussen
De master Midden-Oostenstudies leert je om de regionale dynamiek in perspectief te plaatsen en het grotere geheel te overzien. In mijn werk heb ik hier dagelijks profijt van. Tjebbe Paulussen, alumnus Midden-Oostenstudies Lees meer

Je diploma is geen afscheid 

Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre.