For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Master
Militaire geschiedenis
Compare programmes

Carrière

De arbeidsmarkt

Militair historici werken:

  • bij Defensie, diverse andere overheden en bij culturele instellingen;
  • in het hoger en voortgezet onderwijs;
  • in de journalistiek, bij bedrijven of als zelfstandig ondernemer.

Vaardigheden

Als militair historicus ben je breed inzetbaar op de arbeidsmarkt. Je bent in staat om grote hoeveelheden historische gegevens rondom vredes- en veiligheidsvraagstukken te lezen, hieruit een relevante selectie te maken, en die te analyseren en te contextualiseren. Daarnaast bekwaam je je in presentatie- en schrijfvaardigheden; je werkt zelfstandig maar juist ook veel met anderen samen.

Officiersopleiding  

Na afronding van deze master heb je de mogelijkheid om – na nadere selectie – door te stromen naar de korte officiersopleidingen van het Koninklijk Instituut voor de Marine of de Koninklijke Militaire Academie.

Leraar Geschiedenis en staatsinrichting

Wil je graag het onderwijs in, dan kun je na je afstuderen verder met de master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs (VHO) in de Mens- en Maatschappijwetenschappen. Hierbinnen kies je dan de track Geschiedenis en staatsinrichting.

Eenjarige master Leraar VHO Geschiedenis en staatsinrichting

Geschiedenis studeren, en dan? 

Voor veel studenten is dit een van de meest voorkomende vragen die gesteld wordt wanneer zij voor een studie Geschiedenis kiezen. En dat terwijl je er alle kanten mee op kan: onderzoek, onderwijs, journalistiek, de culturele sector, een eigen onderneming etc. Om studenten te helpen bij hun voorbereiding op de arbeidsmarkt is er een online voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst geeft inzicht in de verschillende sectoren waarin je met de opleiding Geschiedenis aan de slag kunt. Daarnaast gaan de sprekers in op de stappen die je al tijdens je studententijd kunnen maken om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Denk aan een passende stage, bijbaan of andere relevante nevenactiviteit. De opname van de bijeenkomst kun je in verschillende delen hieronder bekijken.

Ook ik ben historicus (KNHG)

Wat kan je worden als je geschiedenis hebt gestudeerd? Welke werkzaamheden en vaardigheden horen daarbij? En wie mag zichzelf historicus noemen? Op de Historicidagen 2022 in Rotterdam legde Martijn Lammerts namens het KNHG deze vragen voor aan historici van verschillende achtergronden.