Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Redactieraad Dekoloniale dialogen

De redactieraad monitort de inhoud van het project en levert inhoudelijke bijdragen aan de programmering, in de vorm van advies of programmavoorstellen.

De redactieraad van Dekoloniale Dialogen@Humanities is dynamisch en bestaat uit medewerkers van de Faculteit der Geesteswetenschappen en externe partners die zich bezighouden met dekolonialisering en thema’s relevant voor het project. Gedurende het project zal de raad ideeën delen voor programmering, feedback leveren ter verbetering van het programma, en advies geven over binnengekomen programmavoorstellen via de open call. De redactieraad wordt voorgezeten door Margriet Schavemaker, ondersteund door secretaris Emma van Bijnen. De redactieraad bestaat uit onderstaande studenten en medewerkers.

 • Margriet Schavemaker
  Voorzitter en curator van Dekoloniale Dialogen@Humanities. Ze is artistiek directeur van het Amsterdam Museum en hoogleraar Media and Art in Museum Practice aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in moderne en hedendaagse cultuur en musea.
 • Emma van Bijnen
  Secretaris van Decolonial Dialogues@Humanities. Docent Speech Communication, Argumentation and Rhetoric (Universiteit van Amsterdam). Research and Publications bij Amsterdam Museum. Freelance onderzoeker. Ze richt zich op de verbinding tussen onderzoek en praktijk en op representatie en in-/exclusie in (multimodale) communicatievormen.
 • Els van der Plas
  Directeur van het Allard Pierson in Amsterdam. Ze is een kunsthistoricus die zich specialiseert in esthetiek en schoonheid onder moeilijke omstandigheden.
 • Mia Lerm-Hayes
  Kunsthistoricus, curator en hoogleraar Modern and Contemporary Art History bij de Universiteit van Amsterdam. Ze richt zich op woord- en beeldstudies.
 • Esther Peeren
  Hoogleraar Cultural Analysis bij de Universiteit van Amsterdam en Academic Director van de Amsterdam School for Cultural Analysis. Ze richt zich op processen van marginalisatie en vragen over agency, op de onderbelichte impact van globalisatie in de stedelijke omgeving en de veranderende relatie tussen centra en randgebieden.
 • Sruti Bala
  Universitair hoofddocent bij de afdeling Theatre Studies van de Universiteit van Amsterdam. Ze is ook coördinator van de Master Theater Studies en lid van het ASCA advisory board. Haar onderzoeksgebieden liggen bij performance en politiek.
 • Mano Delea
  Docent bij de afdeling History, European Studies and Religious Studies bij de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op sociale bewegingen en transformaties in historische trajecten van emancipatie die hij analyseert vanuit het perspectief van soevereiniteit en machtsrelaties.
 • Nuraini Juliastuti
  Translokaal praktiserend onderzoeker en schrijver. Ze richt zich op kunstorganisatie, activisme, illegaliteit en alternatieve culturele productie.
 • Mirjam Hoijtink
  Universitair docent bij afdeling Cultural Studies en opleidingsdirecteur van de master Museum Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft een sterke affiniteit met menselijke, politieke, ideologische en culturele historische dimensies van museumcollecties. 
 • Christian Bertram
  Docent Architectural History binnen de afdeling Kunstgeschiedenis van de Universiteit aan Amsterdam. Zijn onderzoek gaat over geschiedenis, theorie en historiografie van moderne architectuur en landschaps- en tuinarchitectuur.
 • Chiara De Cesari
  Universitair hoofddocent European Studies and Cultural Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek gaat over de manieren waarop koloniale erfenissen vandaag de dag voortleven, vooral in musea.
 • Paul Knevel
  Docent bij de afdeling Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam. Hij specialiseert zich in publieksgeschiedenis, urban studies en Nederlandse geschiedenis.
 • Sanjukta Sunderason
  Universitair docent Kunstgeschiedenis bij de afdeling Arts and Culture aan de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek richt zich specifiek op de verwikkelingen tussen (linkse) esthetiek en 20e-eeuwse dekolonisatie in Zuid-Azië en transnationale formaties in het Global South.
 • Judith Noorman
  Universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam. Ze onderzoekt vroegmoderne Nederlandse kunst en is directeur van het Amsterdam Centre for Studies in Early Modernity.
 • meLê Yamomo
  Universitair docent New Dramaturgies, Media Cultures, Artistic Research, and Decoloniality aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn werk als artiest-onderzoeker houdt meLê zich bezig met onderwerpen als sonische migraties, queer esthetiek en post-/de-koloniale akoestiek.
 • Jouke Turpijn
  Docent Dutch History aan de Universiteit van Amsterdam. Hij specialiseert zich in publieksgeschiedenis en de politieke, sociale en culturele geschiedenis van Nederland in de afgelopen twee eeuwen. 
 • Margo Keizer
  Initiatiefneemster van het Humanities & Society project aan de Universiteit van Amsterdam. 
 • Machiel Keestra
  Universitair docent bij het Institute for Interdisciplinary Studies aan de Universiteit van Amsterdam en de centrale Diversity Officer van de universiteit. Zijn onderzoek gaat over de geschiedenis van filosofie en hermeneutiek, handelingsfilosofie, filosofie van cognitieve neurowetenschappen en filosofie van de interdisciplinariteit.
 • Reza Kartosen-Wong
  Docent Media Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoek behandelt manieren waarop de Aziatisch Nederlandse jeugd omgaan met media en onderwerpen gerelateerd aan diversiteit en inclusie. 
 • Iris Bouw
  Student BA Economics and Business Economics bij de Universiteit van Amsterdam.
 • Vany Susanto
  Promovendus aan de Amsterdam School of Historical Studies. Zij doet onderzoek naar het VOC-bestuur van Batavia en de invloed van vroegmoderne petities (rekesten) op de relatie tussen de VOC-regering en de bestuurde volkeren en de diverse sociale groepen in Batavia.