Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Een duurzame wereld

Faculteit Maatschappij & Gedrag

Wetenschappers in de Maatschappij & Gedragswetenschappen leveren een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld. Zij onderzoeken hoe samenlevingen en mensen omgaan met klimaatverandering en hoe de koers te wijzigen. Hoe kunnen we milieuvriendelijk gedrag beïnvloeden? Hoe maken we onze omgeving groener? Wat zijn de voorwaarden om betrokken actoren, van beleid tot industrie, tot verduurzaming aan te zetten? Hoe voorkomen we dat mensen en landen onrechtvaardig hard worden getroffen?

Wetenschappers die onderzoek doen naar duurzaamheid
Centre for Sustainable Development Studies (CSDS)

CSDS is een platform voor de uitwisseling van kennis en ervaring rond duurzaamheidsuitdagingen, lokaal en mondiaal. CSDS stimuleert een levendige duurzaamheidsgemeenschap binnen de faculteit Maatschappij & Gedrag en grensverleggend onderzoek en onderwijs.

Duurzaamheid in het burgerschapsonderwijs

Duurzaamheid krijgt een steeds grotere rol in onderzoek naar burgerschapsonderwijs en de burgerschapscompetenties van leerlingen. In 2022 zal in het kader van de 'International Civic and Citizenship Education Study' meer informatie over deze rol worden verzameld. UvA wetenschapper Remmert Daas coördineert de Nederlandse bijdrage aan dit onderzoek.