Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Risk & Macro Finance georiënteerd onderzoek dat beleid en praktijk faciliteert op de gebieden gelijkheid en financiële stabiliteit.
Impact en highlights van ons onderzoek

Over Resilient Society & Financial Stability

We hebben te maken met meerdere mondiale crises, van financieel-economisch en milieu gerelateerd tot technologisch en epidemiologisch. Dit vereist diepgaand en geïntegreerd inzicht in actuele risico's voor de samenleving. Ons onderzoek richt zich op het bevorderen van veerkracht, financieel-economische stabiliteit en sociaaleconomische gelijkheid.

Impact Centres

Om daadwerkelijk impact te creëren, werken onze onderzoekers binnen dit thema samen in verschillende transdisciplinaire Impact Centres.

  • Research Centre for Longevity Risk
    Het Research Centre for Longevity Risk (RCLR) doet onderzoek naar de financiële en sociale gevolgen van langere levensduur. Doordat mensen zich bewust zijn van deze kewestie draagt dit bij aan het publieke debat. Het Centre is een samenwerking tussen de Amsterdam School of Economics en Nationale Nederlanden. Meer weten? Neem contact op met Torsten Kleinow.
  • Amsterdam Centre for Corporate Finance
    Het Amsterdam Centre for Corporate Finance (ACCF) is een denktank die zich specialiseert in het financieel beheer van bedrijven en de werking van de financiële sector. Het ACCF bevordert hoogwaardig onderzoek op het snijvlak van financiële theorie en corporate beleid. Meer weten? Neem contact op met Jeroen Ligterink.