Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Onderzoek naar duurzame en ethische digitale transformaties die leiden tot verantwoorde groei.
Impact en highlights van ons onderzoek

Over Responsible Digital Transformations

Onze onderzoekers bestuderen de bedrijfsmatige, economische en technische aspecten en interacties van Responsible Digital Transformations. Dit onderzoek levert nieuwe, maatschappelijk relevante inzichten op binnen onderwerpen als Explainable AI, prijsalgoritmen in Marketing Analytics tot Visual Business Analytics.

Impact Centres

Om daadwerkelijk impact te creëren, werken onze onderzoekers binnen dit thema samen in verschillende transdisciplinaire Impact Centres.

 • AI4FinTech
  De AI4FinTech community richt zich op academisch onderzoek naar AI-methoden die specifiek zijn ontwikkeld voor Fintech en hun gebruik en regulering.
 • Analytics for a Better World
  Onderzoek van Analytics for a Better World (ABW) heeft impact op het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) door de toepassing van analytics en combineert daarbij de kracht van non-profitorganisaties, academici en bedrijven. Meer weten? Neem contact op met Dick den Hertog.
 • Amsterdam Centre for Business Innovation
  Als partnerinstituut van het World Economic Forum (WEF) ontwikkelt en verspreidt het Amsterdam Centre for Business Innovation (ACBI) nieuwe kennis om de innovatieprestaties van bedrijven, sectoren en regio's te verbeteren. Het ACBI is ook de initiatiefnemer van het bekende jaarlijkse onderzoek de Dutch Innovation Monitor. Meer weten? Neem contact op met Henk Volberda.
 • Amsterdam People Analytics Centre
  Het Amsterdam People Analytics Centre (APAC) faciliteert onderzoekssamenwerkingen tussen bedrijven en academische instellingen op het gebied van people analytics. Dat is een op data gebaseerde benadering van HR, gericht op het systematisch identificeren en kwantificeren van de invloed van mensen op bedrijfsresultaten. Meer weten? Neem contact op met Corine Boon.
 • Amsterdam Data Science
  Amsterdam Data Science (ADS) is een netwerkorganisatie van academische en industriële partners, die een sterk Data Science en AI ecosysteem heeft opgebouwd in de regio Amsterdam. Meer weten? Neem contact op met Marc Salomon.