Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Duurzaamheid in onderwijs

Binnen het onderwijs op de UvA speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Ons uitgangspunt is dat we alle studenten leren hoe zij vanuit hun eigen vakgebied kunnen bijdragen aan de transitie naar een duurzame samenleving. Daarnaast krijgen studenten de kans om zich te ontwikkelen tot pionier op het gebied van duurzaamheid door het volgen van specialiserende vakken, minors en opleidingen.

In de onderstaande video’s vertellen twee studenten op welke manier zij duurzaamheid hebben verwerkt in hun studie. Want ondanks dat zij heel verschillende studies volgen, ligt hun beider focus voor een groot deel op duurzaamheid.

Satyam vertelt over duurzaamheid in zijn studie
The Green Minute: Satyam Kathpalia

Satyam studeert Bedrijfskunde en heeft zich tijdens zijn studie veel verdiept in duurzaamheid. Zo volgde hij meerdere keuzevakken over dit thema en was hij de voorzitter van de UvA Green Office. In deze video vertelt hij meer over zijn rol en het belang van duurzaamheid.  

Gaia vertelt over duurzaamheid in haar studie
The Green Minute: Gaia van den Broek

Gaia studeert Future Planet Studies, een studie waarin duurzaamheid een sleutelrol speelt. In deze video vertelt ze meer over haar studie en over het belang van duurzaamheid in het onderwijs.