'Na het eerste jaar van Bèta-gamma (2004-2005) heb ik gekozen voor de major Arbeids- en Organisatiepsychologie. Dit met het idee om nog een tweede studie op te pakken en daarmee een mooie combinatie te maken met Psychologie. Dat heb ik uiteindelijk niet gedaan, want de studie is erg interessant. Psychologie aan de UvA is op een natuurwetenschappelijke traditie gebouwd waarin onderzoek centraal staat, en logisch nadenken en puzzelen. De omgeving bij de master is daarnaast competetief, omdat er veel mensen onderzoek doen en alleen de besten kunnen publiceren. Dit zijn aspecten die mij aanspreken. Ik hoop mijn master komend jaar af te ronden en wil dan graag promoveren.
Bèta-gamma stimuleerde me om weer nieuwsgierig te zijn. In tegenstelling tot de middelbare school werd bij Bèta-gamma excellentie verwacht. De onderwerpen waren divers en uitdagend. Ook werd sterk benadrukt om zelf op zoek te gaan naar antwoorden in plaats van naar de docent te luisteren. Deze kritische blik en nieuwsgierigheid helpen mij nu in het formuleren van relevante onderzoeksvragen.
Bèta-gamma bood ook een hoop kennis van veel verschillende vakgebieden, waardoor ik nu makkelijker verbanden kan leggen tussen verschillende zaken. Het helpt me om te begrijpen hoe andere onderzoekers denken vanuit hun onderzoekstradities. Maar ook binnen de psychologie zie ik hier voordeel van. Een basale kennis van biologie of scheikunde, die ik zonder Bèta-gamma niet zou hebben, maakt dat ik artikelen over bijv. hormonen of hersenstructuren beter begrijp. Zeer nuttig om een stap verder te komen dan mijn medestudenten.
Naast deze aspecten, die nuttig zijn voor mijn carrière, heb ik vooral vrienden overgehouden aan Bèta-gamma. Nog steeds spreek ik regelmatig af met oud-studiegenoten. Allemaal zijn we een andere richting opgegaan, van Aardwetenschappen tot Taalwetenschap of Religiewetenschappen, maar de gezamenlijke nieuwsgierigheid naar de wereld is gebleven.'