Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Bèta-gamma (Natural and Social Sciences)
Vergelijk

Na je studie

Je toekomstperspectief

Een breed opgeleide academicus heeft een meerwaarde op de arbeidsmarkt. Werkgevers zoeken vaak naar werknemers die een specialistische basis kunnen combineren met brede blik op het hele wetenschappelijke veld. Dat biedt direct voordelen wanneer je, bijvoorbeeld als onderzoeker, beleidsmedewerker of manager, vaak in teamverband werkt.

Daarnaast ben je na je studie inzetbaar in sectoren waar je een kritische, zelfstandige en leergierige geest nodig hebt, zoals in de journalistiek, de voorlichting, de politiek of het onderwijs. De maatschappij doet een steeds klemmender beroep op de wetenschap om grote problemen op te lossen, van klimaat tot energie, van gezondheid tot veiligheid en van economische groei tot geloof.

 • Masterkeuze na Bèta-gamma

  In de praktijk blijken afgestudeerden Bèta-gamma creatief te zijn in het vinden van masters die op hun programma aansluiten. In onderstaand bestand zie je per major welke masters studenten na Bèta-gamma zijn gaan doen.

 • Waar werken onze afgestudeerden?

  Uiteindelijk komen oud Bèta-gammastudenten op zeer diverse plekken terecht. Een flink aantal alumni gaat promoveren en blijft betrokken bij de wetenschap. Daarnaast werken veel alumni als adviseur/consultant in beleidsfuncties, waarbij snel inwerken in nieuwe onderwerpen en makkelijk communiceren met diverse partijen vereisten zijn. Ook zijn er alumni die bij kleine start-ups werken of zelf een bedrijf zijn begonnen.

  Lees de alumniverhalen hier

  'Dit dus'

  Een veel gestelde vraag van studiekiezers en hun ouders is 'Wat word je nou met Bèta-gamma?' Om hierop antwoord te geven is het boekje Dit dus uitgebracht. In dit boekje staan verhalen van 12 alumni, die vertellen wat zij na Bèta-gamma zijn gaan doen. 

 • Carrièrebegeleiding

  Je kunt terecht bij het UvA Student Career Centre voor advies over je loopbaan(pad), tips en events. Het Career Centre organiseert jaarlijks (vaak) samen met studieverenigingen grote carrière-evenementen. Hier ontmoet je werkgevers en leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van solliciteren en werken.