Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het eerste semester van het derde jaar bestaat uit vrije keuzeruimte (30 EC) die je helemaal zelf kunt invullen. Dit geeft je de kans om je kennis te verbreden of juist te verdiepen op een onderwerp waar je graag meer over wilt leren. Maar je kunt deze tijd bijvoorbeeld ook gebruiken voor een uitwisseling naar het buitenland.

Keuzevakken binnen Biomedische wetenschappen

Je kunt je vrije keuzeruimte vullen met één van de specialisaties binnen biomedische wetenschappen: Nieuwe ontwikkelingen in biomedische wetenschappen (Engelstalig), Neurobiology (Engelstalig), Patiëntgericht onderzoek. Met deze keuzevakken bereid je je voor op een mogelijke master.

Minor: verdieping buiten je vakgebied

Je kunt er ook voor kiezen om je keuzeruimte in te vullen met losse vakken van buiten de opleiding Biomedische wetenschappen. Wist je dat de UvA een aanbod heeft van meer dan 100 minorprogramma’s? Een minor is een vast programma van 30 EC waarin je je verdiept in een onderwerp van buiten je eigen opleiding. Dat kan bij een specifieke opleiding zijn, of juist op een interdisciplinair onderwerp. Maar er is bijvoorbeeld ook een educatieve minor voor als je geïnteresseerd bent om later les te gaan geven. Je volgt dan vakken gericht op didactische vaardigheden en loopt stage op een school. Je behaalt hiermee een tweedegraadsbevoegdheid. Tijdens je master kun je dan versneld een eerstegraads bevoegdheid halen.

Uitwisseling naar het buitenland

Veel studenten vinden het leuk en leerzaam om een deel van hun studie in het buitenland te volgen. Als jij dat ook wil, dan kun je het eerste semester van het derde jaar gebruiken om op uitwisseling te gaan. Een andere mogelijkheid is dat je je afstudeeronderzoek in het buitenland doet. 

Honoursprogramma

Misschien kun je en wil je al eerder in de opleiding extra uitdaging naast het reguliere programma. In dat geval kun je het honoursprogramma volgen. Als honoursstudent krijg je de mogelijkheid om je maximaal te ontwikkelen; je volgt een op maat gemaakt programma van extra vakken met een totale studielast van 30 EC (verspreid over drie jaar). Ook in dit geval kun je kiezen voor meer specialisatie of juist meer verbreding. Als je voor alle reguliere en extra vakken gemiddeld een 7 of hoger haalt, krijg je naast je bachelordiploma ook een honourscertificaat uitgereikt.

Research Honours

Als je kiest voor meer specialisatie in je honoursprogramma, dan volg je de Research Honours. Dit is het honoursprogramma gericht op onderzoek en bereidt je optimaal voor op een master in een biomedische richting. Bovendien kun je je CV versterken voor de selectie van speciale vierjarige geneeskunde masterprogramma's in o.a. Amsterdam, Utrecht (SUMMA) en Maastricht (A-KO). Als je voor alle - reguliere en extra - vakken gemiddeld een 7,5 of hoger haalt, krijg je naast het bachelordiploma ook een Research Honourscertificaat uitgereikt. Om te ervaren of het honoursprogramma iets voor je is, kun je in je eerste jaar al een extra keuzevak volgen, waarbij je extra training krijgt in academische vaardigheden.

Terug naar: