Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Biologie
Vergelijk

Keuzevakken binnen Biologie

Je kunt in het eerste semester van het derde jaar verschillende keuzevakken binnen de biologie kiezen en hiermee jouw eigen specialisatie vormgeven in bijvoorbeeld mariene biologie, moleculaire levenswetenschappen of ecologie en evolutie. Met deze keuzevakken bereid je je voor op een mogelijke master.

Minor: verdieping buiten je vakgebied

Je kunt er ook voor kiezen om je keuzeruimte in te vullen met losse vakken van buiten de opleiding Biologie, bijvoorbeeld in neurobiologie, biomedische wetenschappen of biochemie. Maar wist je dat de UvA ook een aanbod heeft van meer dan 100 minorprogramma’s? Een minor is een vast programma van 30 EC waarin je je verdiept in een onderwerp van buiten je eigen opleiding. Dat kan bij een specifieke opleiding zijn, of juist op een interdisciplinair onderwerp. Maar er is bijvoorbeeld ook een minor Entrepreneurship voor als je meer wil leren over het opzetten van je eigen start-up, of een educatieve minor voor als je geïnteresseerd bent om later les te gaan geven.

Uitwisseling naar het buitenland

Veel studenten vinden het leuk en leerzaam om een deel van hun studie in het buitenland te volgen. Als jij dat ook wilt, dan kun je het eerste semester van het derde jaar gebruiken om op uitwisseling te gaan. Een andere mogelijkheid is dat je je afstudeeronderzoek in het buitenland doet.

Honoursprogramma

Misschien kun je en wil je al eerder in de opleiding extra uitdaging naast het reguliere programma. In dat geval kun je het honoursprogramma volgen. Als honoursstudent krijg je de mogelijkheid om je maximaal te ontwikkelen; je volgt een op maat gemaakt programma van extra vakken met een totale studielast van 30 EC (verspreid over drie jaar). Ook in dit geval kun je kiezen voor meer specialisatie of juist meer verbreding. Als je voor alle reguliere en extra vakken gemiddeld een 7 of hoger haalt, krijg je naast je bachelordiploma ook een honourscertificaat uitgereikt.

Terug naar