Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie
Vergelijk

Na je studie

De vaardigheden die je in de opleiding ontwikkelt op het gebied van schrijven, onderzoek doen en interculturele communicatie zijn in veel sectoren van de arbeidsmarkt inzetbaar. Antropologen komen bijvoorbeeld terecht bij goede doelen, mensenrechtenorganisaties, musea, gemeenten, architectenbureaus of de gezondheidsdiensten. Ook kun je als diplomaat, consultant, wetenschapper of documentairemaker aan de slag.

Waar werken onze afgestudeerden?

Afgestudeerde antropologen zijn breed inzetbaar. Je kunt als antropoloog aan de slag in de journalistiek, bij (inter)nationale organisaties voor ontwikkelingshulp, in de diplomatieke dienst, bij particuliere onderzoekbureaus en in het onderwijs. Ook kun je terechtkomen in functies als beleidsmedewerker, projectleider, adviseur of onderzoeker bij de overheid (Rijk, provincie, gemeente), en er zijn ook antropologen die als freelancer of zelfstandige aan de slag gaan in bijvoorbeeld de culturele sector.

Strategy Manager bij Google

Valerie Nilsson: Werkte eerst als marktontwikkelaar bij Google, maar tegenwoordig houdt ze zich bezig met de techniek van Google-producten. Werk waarvoor ze vooral veel onderzoek moet doen.

Carrièrebrochure antropologie

Wil je een indruk krijgen van de carrièremogelijkheden voor afgestudeerden in Antropologie? Lees dan de carrièrebrochure eens door.

Carrièrebegeleiding

De loopbaanadviseurs van het UvA Student Careers Centre helpen je graag bij je oriëntatie- en keuzevragen over bijvoorbeeld stages, masteropleidingen en wat je na je studie zou willen doen. Je kunt tevens bij hen terecht voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding, zoals een CV-check.

Sociale wetenschappers over hun carrières

Wil je meer weten? Lees dan ook het carrièremagazine van het College Sociale Wetenschappen. Hierin vertellen afgestudeerden van bachelor- en masteropleidingen in de sociale wetenschappen over hun carrière.