Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Normaal gesproken zou je naar het Science Park komen, aanschuiven bij een echt hoorcollege, lunchen in de levendige kantine en samen met een Future Planet Studies student de campus verkennen. Helaas zijn de omstandigheden nu anders vanwege het coronavirus, maar we hopen je online toch een goed beeld te geven van hoe het is om Future Planet Studies te studeren. Je kunt vanaf de week van 5 april zelf aan de slag met een online hoorcollege, kennisquiz en het lezen van een artikel ter voorbereiding op de werkgroep. Op maandag 12 april van 15.00 -17.00 uur is er een live werkgroep via Zoom samen met andere studiekiezers, waarna je de gelegenheid hebt vragen te stellen aan een huidige student FPS. Zorg dat je voor deze werkgroep in ieder geval het artikel gelezen hebt.
  • Wat ga je doen bij het online proefstuderen?

    Het online proefstuderen van Future Planet Studies bestaat uit: 

    • Een clip van een hoorcollege van het vak Toekomstperspectief voor de Samenleving, met eventueel een begeleidend artikel dat je kunt lezen; 
    • Een quiz bij het hoorcollege om je kennis te testen; 
    • Een voorbereidend artikel voor de werkgroep; 
    • Een live online werkgroep op maandag 12 april van 15:00 – 17:00 uur
    • De campus tours van het Science Park en het Roeterseilandcomplex. 

    Hieronder staat meer informatie over deze onderdelen en vind je het benodigde materiaal. 

  • Hoorcollege Toekomstperspectief voor de Samenleving

    Binnen Future Planet Studies leer je vraagstukken rondom de toekomst van de aarde te benaderen vanuit de natuurwetenschappen (bèta) en vanuit de maatschappijwetenschappen (gamma). Dit hoorcollege van het eerstejaars vak Toekomstperspectief voor de Samenleving past bij de gamma-invalshoek. Docent Benno Netelenbos neemt je in deze introductie in de politicologie mee in de vraag waarom en wanneer 'politiek' of 'de staat' eigenlijk nodig is om maatschappelijke problemen aan te pakken. Bij dit hoorcollege kun je eventueel nog dit artikel, getiteld ‘Revisiting the Commons: Local Lessons, Global Challenges’ lezen dat goed bij het onderwerp aansluit. 

    Klik hier om het hoorcollege te bekijken:  

  • Test je kennis

    Na het bekijken van het hoorcollege kun je deze multiple-choice quiz maken om je kennis te testen. 

  • Ter voorbereiding werkgroep

    We vragen je om ter voorbereiding op de werkgroep alvast het artikel ‘Coral reefs under rapid climate change and ocean acidification’ te lezen. 

  • Werkgroep oceaanverzuring en koraalriffen

    Op maandag 12 april van 15:00 – 17:00 uur staat een live online werkgroep gepland met een docent van Future Planet Studies. Deze werkgroep heeft voornamelijk een bèta-invalshoek.

    In deze werkgroep gaan jullie in op de gevolgen van klimaatverandering voor koraalecosystemen. Oceaanverzuring is een belangrijk gevolg van klimaatverandering. Vragen die in het werkcollege worden behandeld zijn onder andere: hoe kunnen we complexe milieuproblemen zoals oceaanverzuring in kaart brengen en analyseren? Hoe werkt oceaanverzuring scheikundig? En welke gevolgen heeft oceaanverzuring voor het bestaan van het koraalrif? Aan het eind van deze werkgroep sluit ook nog een student Future Planet Studies aan, zodat je eventuele vragen die je nog hebt over de opleiding aan de docent en student kunt stellen. 

    Wil je de powerpoint-slides van de werkgroep nog eens bekijken?

  • Campus Tours Science Park en Roeterseiland

    Benieuwd naar waar je les gaat hebben als je deze studie kiest? Bekijk dan alvast de campus tours!

  • Maak kennis met Studievereniging Spectrum

    Future Planet studies heeft samen met de interdisciplinaire studie Bèta-gamma een zeer actieve studievereniging; Spectrum. Je hebt hier volop de gelegenheid om in contact te komen met je medestudenten uit alle jaren. Spectrum heeft een actief bestuur en er wordt van alles georganiseerd, zoals: reizen naar het binnen- of buitenland, symposia, borrels en carrièredagen.

  • Vragen?

    Neem contact op met onze opleidingsassistent via fps-iis-science@uva.nl.

    Met specifieke vragen over de studie kun je altijd terecht bij de Future Planet Studies studieadviseurs: August en Elisa. Zij zijn te bereiken via e-mail: studieadviseur-iis@uva.nl