Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Griekse en Latijnse taal en cultuur

De bacheloropleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur leidt je op tot een allround classicus met een brede blik én met diepgang. Je leert Grieks en Latijn op excellent niveau lezen en analyseert teksten die al eeuwen tot de top van de wereldliteratuur behoren. Daarnaast bestudeer je de cultuurgeschiedenis van de Klassieke Oudheid en de invloed hiervan op het heden.

Registratie voorlichting Bachelordag

In verband met het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus kon de UvA Bachelordag op 14 maart helaas niet doorgaan. Wel hebben we opnames gemaakt van infomatierondes voor een lege zaal. Bekijk hieronder de voorlichting voor Griekse en Latijnse taal en cultuur. Een online voorlichting is niet hetzelfde als een voorlichtingsronde bij de UvA zelf, maar we hopen dat de video je toch voldoende informatie geeft om een vervolgstap te kunnen maken in je studiekeuzeproces.

Bekijk de voorlichtingsronde Griekse en Latijnse taal en cultuur

Waarom Griekse en Latijnse taal en cultuur?

De opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur draait om veel meer dan alleen het bestuderen van klassieke teksten. Je leert verder te kijken dan je eigen studie door steeds in gesprek te gaan met andere disciplines zoals geschiedenis, filosofie, kunstgeschiedenis, literatuur en archeologie. Daardoor biedt onze bacheloropleiding je een goed kader om complexe maatschappelijke vraagstukken van vandaag de dag te begrijpen en er een genuanceerde opinie over te vormen.

Is Griekse en Latijnse taal en cultuur iets voor jou?

  • Je lievelingsvak is Grieks en/of Latijn.
  • Je houdt ervan om teksten te analyseren en te bestuderen.
  • Je bent geïnteresseerd in de Klassieke Oudheid.
  • Je denkt graag diep na: wat zijn eigenlijk de bronnen van de Europese cultuur?

Waarom Griekse en Latijnse taal en cultuur in Amsterdam?

  • Amsterdam biedt uitstekende faciliteiten op het gebied van de Oudheid, zoals een grote vakbibliotheek en het Allard Piersonmuseum.
  • De opleiding heeft een internationale oriëntatie, zodat je goed voorbereid bent op een uitwisseling in het buitenland.
  • Deze opleiding wordt aangeboden door de twee Amsterdamse universiteiten. UvA en VU bundelen hun expertise op het terrein van Oudheid en Archeologie in het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology: ACASA. De combinatie van specialisten in al deze academische richtingen zorgt voor een stimulerende omgeving om samen te werken en te studeren.
  • Door de kleine werkgroepen kunnen de docenten inspelen op jouw persoonlijke wensen en behoeften.
  • De studie van Griekse en Latijnse taal en literatuur is bij ons ingebed in een historische, archeologische en filosofische context. Er is aandacht voor de invloed van de Klassieke Oudheid op latere periodes en de relevantie daarvan voor het heden.

Feiten en cijfers

Wil je weten hoeveel studenten er jaarlijks met de opleiding starten, hoeveel uur je college hebt of wat de studenten van de opleiding vinden? 

Studeren in deeltijd 

Je kunt de bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur ook in deeltijd volgen. Er is geen apart deeltijdprogramma: je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

Griekse en Latijnse taal en cultuur
Diploma BA Griekse en Latijnse taal en cultuur
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd , deeltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 56003