Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor

Italië studies

Vergelijk

Bij de bachelor Italië studies beleef je de wereld van het moderne Italië via de Italiaanse taal, geschiedenis, literatuur, film en politiek. Je leert (academisch) Italiaans, bestudeert op wetenschappelijke wijze de kunst en cultuur maar ook de scherpe tegenstellingen van het land, en je verdiept je in Italië als knooppunt van culturen en ideeën, binnen Europa en de wereld.

Land van cultuur en tegenstellingen

Italianen worden geroemd om hun wetenschap, architectuur, film, literatuur, landschap, keuken, mode en design. Italië is wereldberoemd om zijn cultureel erfgoed. Tegelijkertijd worstelt het moderne Italië met turbulente politieke verhoudingen, perioden van sociale onrust, een grote tegenstelling tussen het Noorden en Zuiden, de gevolgen van emigratie en immigratie, en een moeizame verhouding tussen kerk en staat. In deze bachelor verwerf je culturele, maatschappelijke, politieke en historische kennis van het moderne Italië in een brede context. Je leert de Italiaanse taal uitstekend beheersen en onderzoekt tegelijkertijd de positie van Italië in Europa en binnen de Mediterrane regio.

Bekijk het studieprogramma
UvA-bachelor Italië studies uitgelegd

Ontdek in 6 minuten wat Italië studies inhoudt en waarom je deze bachelor moet gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Unieke combinatie van taal, cultuur en maatschappij

Wetenschappelijk perspectief

ca. 10-20 eerstejaars

Ruimte voor persoonlijke aandacht

Buitenland

Studeer één semester in Italië

Amsterdam

Samenwerking met culturele instellingen

Waarom Italië studies aan de UvA? 

 • Ideale studieomgeving
  Nergens in Nederland is zo veel Italiaanse culturele en economische bedrijvigheid te vinden als in Amsterdam.
 • Unieke opleiding
  In de bachelor Italië studies aan de UvA is er niet alleen aandacht voor taalverwerving en cultuur, maar ook voor maatschappelijke, politieke en historische kennis van het moderne Italië in een brede context.
 • Persoonlijke aandacht en begeleiding
  Bij Italië studies kun je je individuele talenten optimaal benutten en, onder andere via de keuzeruimte, een geheel eigen studiepad uitstippelen naar een specifiek beroepsveld of master.
 • Opleiding tot professional
  Je wordt opgeleid tot een professional die in Europa over grenzen kan samenwerken. Gewapend met veelzijdige academische kennis en een uitstekende beheersing van het Italiaans ben je een aantrekkelijke kandidaat voor functies in de wereld van kunst en cultuur, moderne media, politiek en diplomatie.
Wat zijn de toelatingseisen?
Copyright: UvA FGw
Bij Italië studies concentreren we ons op alle facetten van het moderne Italië en zijn rol in de Mediterrane regio en de wereld. Heel belangrijk is daarbij ook de wisselwerking tussen actualiteit, cultuur en geschiedenis. Ronald de Rooij, universitair hoofddocent Lees het interview

Na je bachelor

Na je bachelor Italië studies kun je je studie voortzetten met een master op het gebied van letterkunde, kunst en cultuur, geschiedenis, politiek of taalkunde. Je kunt aan de UvA ook een lerarenopleiding Italiaans volgen. Alumni van Italië studies komen terecht in functies in bijvoorbeeld de journalistiek, het onderwijs of het internationale bedrijfsleven.

Lees meer over de mogelijkheden
Brochure Italië studies

Wil je de informatie over de opleiding rustig doorlezen? Vraag onze brochure aan en ontvang hem direct in je inbox.

Feiten & cijfers
Diploma BA Italiaanse taal en cultuur
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September
CROHO-code 56809
Locatie Universiteitskwartier