Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Informatiekunde
Vergelijk

Marijn Meijering

Marijn_Meijering

Hoe heb je de studiekeuze gemaakt?

Op basis van informatie van de website, waren er een paar bachelors aan de UvA die mij interessant leken, namelijk Informatica, Kunstmatige Intelligentie en Bedrijfskunde. Met deze opleidingen in het achterhoofd ben ik naar de UvA Bachelordag gegaan om me verder te oriënteren en vragen te stellen aan studenten. Zo kreeg ik het vermoeden dat de bachelor Informatiekunde wel eens de opleiding voor mij zou kunnen zijn. Na deelname aan het proefstuderen en door een dagje mee te lopen met een student werd dit vermoeden bevestigd en heb ik mij ingeschreven.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Als je net als ik geïnteresseerd bent in bedrijfsprocessen en de rol van technologie binnen deze processen, dan is deze opleiding zeker iets voor jou. Bij Informatiekunde leer je niet alleen hoe je uit enorme hoeveelheden data belangrijke informatie kan halen, maar ook hoe bedrijven werken en hoe mensen technologie gebruiken. Bij Informatiekunde aan de UvA krijg je college van gepassioneerde docenten. Doordat de opleiding niet zo heel groot is, gemiddeld ongeveer 100 eerstejaars, heb je veel direct contact met de docenten en heerst er een informele sfeer.

Programmeren en bedrijfskundige vakken

Tijdens je studie ga je best veel programmeren. Hoewel je hiervoor geen voorkennis nodig hebt, moet je het wel leuk vinden om te doen. Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat bedrijfskundige vakken een belangrijk onderdeel zijn van de studie. Vooral de analyse van bedrijfsprocessen speelt een grote rol. Daarnaast is het belangrijk dat je niet vies bent van wat extra wiskunde. De opleiding heeft geen extreem wiskundige vakken zoals lineaire algebra, maar er komt wel degelijk wiskunde aan bod.

Een blik op de toekomst

Tijdens de bachelor ben ik erachter gekomen dat ik vooral geïnteresseerd ben in de toepassing van ICT in organisaties en hoe technologie kan worden gebruikt voor het oplossen van problemen. Na deze bachelor ga ik de aansluitende master Information Studies met de track Information Systems doen. Over 5 à 10 jaar zie ik mijzelf werken bij een bedrijf waar ik als het ware de brug ben tussen mens, ICT en bedrijfskunde.