Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Yunus Demir_studentvoorlichter

Interessanter dan verwacht

Het eerste jaar vond ik enorm leerzaam. Zo heb ik bij het vak programmeren geleerd hoe ik kan programmeren met Python. Daarnaast heb ik een hoop nieuwe dingen geleerd over bedrijfs- en organisatiekunde. Ik vond dit interessanter dan ik van tevoren had verwacht.

Tips voor studiekiezers

Ga praten met de studenten op de UvA Bachelordag. Zij weten wat er goed gaat en prettig is aan de opleiding, en wat niet. Ik vond het zelf erg handig om breed kijken naar verschillende soorten studies omdat ik er toen achter kwam in welke richting ik een studie wilde gaan volgen. Ook vond ik inlezen over wat de studie inhoud op de website erg behulpzaam. Zo wist ik al een beetje over welke studie ik meer wilde weten en kon ik een selectie maken.

Een combinatie van computers en organisaties

Informatiekunde is denk ik een hele goede keuze voor als je wel bezig wilt zijn met computers en organisaties, maar niet exclusief in een van die onderwerpen wilt duiken. De reden dat ik voor de UvA heb gekozen is vanwege de informele sfeer. Het is erg open en je kan altijd om hulp vragen als je iets lastig vind. Ook de studieverenigingen helpen hier goed bij. Daar zijn altijd wel studenten te vinden die jouw problemen al een keer gehad hebben en je hierbij kunnen helpen.

Studentenleven

Ik ben een actief lid van via de studievereniging voor informatiewetenschappen van de UvA en ik heb een fitness-abonnement bij de sportschool naast Science Park 904. Bij de studievereniging zit ik op dit moment in vier commissies. Ik organiseer onder andere de studiereis en het eerstejaarsweekend.